Expoziția „Generația de Aur”, la Muzeul de Istorie - Casa Altemberger din Sibiu (foto: Muzeul Național Brukenthal)

Expoziția „Generația de Aur”, la Muzeul de Istorie - Casa Altemberger din Sibiu

Muzeul Național Brukenthal a vernisat vineri, 19 iulie, la Muzeul de Istorie - Casa Altemberger din Sibiu, o e expoziție dedicată „Generației de Aur” a fotbalului românesc.

Organizată de Muzeul Național Brukenthal, în colaborare cu Muzeul Sportului România, Muzeul Fotbalului, Art Safari București și colecții private, expoziția „Generația de Aur” va fi deschisă până la 19 august 2024, la Muzeul de Istorie - Casa Altemberger.

Expoziția, organizată în premieră la Sibiu, prezintă ghete de fotbal din anii 1960, minge de fotbal din 1960, placheta Federației Române de Fotbal cu ocazia Campionatului Mondial de Fotbal SUA, diferite echipamente semnate olograf de Gheorghe Hagi, Florin Prunea, Ioan Lupescu, Gheorghe Popescu, Dorinel Munteanu sau Bogdan Stelea, se arată într-un comunicat Muzeului Național Brukenthal.

Generația de aur a fotbalului românesc a fost celebrată, în perioada 23 mai - 2 iunie, printr-o expoziție la Art Safari, în Capitală, organizată pentru a marca performanțele excepționale ale echipei naționale la Campionatul Mondial din 1994, unde România a ajuns până în sferturile de finală.