Expoziția „Caligrafie arabă în colecții din România”, inaugurată la Muzeul Național de Istorie a României

Expoziția „Caligrafie arabă în colecții din România”, inaugurată la MNIR

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 14 decembrie 2022

Expoziția „Caligrafie arabă în colecții din România” a fost inaugurată miercuri, la Muzeul Național de Istorie a României (MNIR), cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Limbii Arabe.

Expoziție prezintă, într-un mod original, prin intermediul bunurilor de patrimoniu, contexte istorice diverse din care limba arabă își revendică legitimitatea, într-un spațiu vast, multicultural, informează un comunicat al MNIR.

Proiectul expozițional este organizat de Consiliul Ambasadorilor Arabi la București și Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, Complexul Național Muzeal Curtea Domnească din Târgoviște, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Simion Gavrilă” din Tulcea, Biblioteca Sfântului Sinod și Institutul de Studii Sud-Est Europene al Academiei Române, și cuprinde piese din colecțiile instituțiilor partenere și din colecțiile private ale domnilor Virgil Cândea, Emilian Radu, George Trohani, precum: manuscrise din sec. XVII – XIX ale Coranului, tipărituri destinate creștinilor arabi din Orientul Apropiat comandate de domnitori ai Țărilor Române, tipărituri ale literaturii creștine realizate în Occident în sec. XVII-XVIII, obiecte din metal (arme și vase) cu inscripții în limba arabă, obiecte din lemn, ceramică, textile, monede, sigilii, ordine și decorații, obiecte de cult, obiecte de artă.

Expoziția poate fi vizitată la Muzeul Național de Istorie a României până la data de 8 ianuarie 2023, de miercuri până duminică, în intervalul orar 9.00 – 17.00 (ultimul acces la 16.15).