Exercițiu de admirație. Expoziție de pictură și grafică semnată de Tudor Meiloiu, la Casa Filipescu Cesianu

Exercițiu de admirație. Expoziție de pictură și grafică semnată de Tudor Meiloiu

Muzeul Municipiului București organizează sâmbătă, 10 februarie 2024, vernisajul expoziției tematice „Exercițiu de admirație. Expoziție de pictură și grafică semnată de Tudor Meiloiu”. Evenimentul va avea loc începând cu ora 13.00, la Casa Filipescu Cesianu.

Proiectul expozițional marchează aniversarea a 80 de ani de viață și creație a artistului Tudor Meiloiu. Accesul este gratuit în limita locurilor disponibile, informează un comunicat al Muzeului Municipiului București.

Expoziția, găzduită de Muzeul Municipiului București, va fi deschisă până la data de 10 martie 2024 (miercuri-duminică, 10.00-18.00), la Casa Filipescu Cesianu (Calea Victoriei 151).

Născut pe 10 martie 1944, la București, Tudor Meiloiu este absolvent al prestigioasei Academii de Artă „Nicolae Grigorescu” din București, secția Pictură, în anul 1972. Cunoscut pentru contribuția sa deosebită la peisajul artistic românesc, Meiloiu este membru al Uniunii Artiștilor Plastici și a dedicat ani buni din viață educației artistice, fiind profesor de pictură la școli și cluburi pentru elevi din Slobozia (Ialomița) și București.

Lucrările sale au fost expuse în cele mai importante centre culturale din România, dar și în țări precum Franța, Germania, Italia, Noua Zeelandă, Ungaria sau Cehia.

Cu o paletă bogată și o abordare artistică distinctivă, Tudor Meiloiu ne provoacă să ne pierdem în fascinația naturii și a simbolurilor, subliniind prin fiecare creație, un dialog subtil între real și imaginar.