image

Editura Pro Universitaria: „România Mare – un ideal împlinit”, de Eugen Stănescu, Alexandru Cristian și Iulia Stănescu

📁 Carte
🗓️ 6 decembrie 2023

Puteți câștiga una dintre cele trei cărți „România Mare – un ideal împlinit”, de Eugen Stănescu, Alexandru Cristian și Iulia Stănescu, participând la concursul desfășurat pe pagina de Facebook a Revistei Historia, organizat în parteneriat cu Editura Pro Universitaria. Detalii, aici.

Argument: „[...] Am ales, din toată istoria românilor - imensă jertfă pentru unitatea etnică, teritorială, spirituală, economică etc. - perioada interbelică, aceea a ROMÂNIEI MARI, ce a adus cu sine bucuria care inundă, în anul 1918, toate sufletele românești din spațiul lor geografic de existență națională, cu toate că, în acel moment, românii o trăiau mai mult sufletește decât material, având în vedere cât de dezastruoase fuseseră urmările războiului și cât de dificil era procesul de reconstrucție. Deși apropiat în timp, dar relativ îndepărtat la scară umană, acest timp istoric interbelic este, încă, din păcate, ținta unor confruntări politice, înainte de a fi temă de strictă și obiectivă cercetare istorică. Tocmai de aceea, subiectul pe care încercăm să îl abordăm - GUVERNELE ROMÂNIEI MARI (fazele ministeriale, componență și remanieri guvernamentale, legislația reprezentativă emisă de acestea, succesiunea guvernamentală, mult discutatele alegeri parlamentare, precum și celelalte tratate și acte de politică externă făptuite de aceste guverne) se dorește o sinteză, o mică enciclopedie, obiectivă în limita posibilă documentară, liberă de orice partizanat. [...]”. (Autorii)

Despre autori

Eugen Stănescu - A absolvit Facultatea de Istorie a Universității București și a devenit expert în istorie, documente și memorialistică. A fost 20 de ani director general adjunct, director științific al Muzeului de Istorie Prahova. Este autor a peste 20 cărți și a unui număr de peste 300 de articole. Profesorul Eugen Stănescu a participat la Congresul Internațional de Istorie cu lucrări în cadrul secției Propaganda în cel de-Al Doilea Război Mondial. Este expert conform atestatelor emise de către Ministerul Culturii Naționale, nr. 32/2003 și nr. 34/2002 în Bunuri Arheologice și Documentare dar și expert în următoarele domenii ale istoriei; politică socială, militară, culturală, religioasă, științifică, artistică, sportivă, arhivistică, numismatică, obiecte cu valoare cartografica dar si obiecte cu valoarea memorialistică.

Alexandru Cristian - S-a născut la data de 23 octombrie 1987 în Brăila. Este scriitor, istoric, eseist și poet român. Este specialist în istoria relațiilor internaționale, axându-se pe relații româno-americane, româno-israeliene, geopolitică și filosofie politică. Este doctor în Informații și Securitate Națională al Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”. Este autor al unor articole științifice în domeniul securității și apărării naționale, istoriei, geopoliticii, istoriei medicinei, relațiilor internaționale.

Iulia Stanescu a absolvit Facultatea de Istorie a Universității București și a devenit expert în istorie, documente și memorialistică. A fost pasionată de personalități precum Martha Bibescu, Iulia Maniu, Ionel Brătianu dar și alte personalități de marcă a țării noastre. A îndeplinit un timp îndelungat funcții de conducere în cadrul Muzeului de Istorie și Arheologie, Prahova. Este expert conform atestatelor emise de către Ministerul Culturii Naționale, nr. 31/2003 și nr. 33/2002 în Bunuri Arheologice si Documentare dar și expert în următoarele domenii ale istoriei; politică socială, militară, culturală, religioasă, științifica, artistică, sportivă, arhivistică, numismatică, obiecte cu valoare cartografică dar și obiecte cu valoarea memorialistică. Împreună cu ceilalți autori a elaborat o seri de cărți cu tematică istorică printre care amintim „Prin Noi Înșine - O istorie a liberalismului românesc” și „Petrol și Bombe la Ploiești”.

Volumul „România Mare – un ideal împlinit”, de Eugen Stănescu, Alexandru Cristian și Iulia Stănescu, poate fi comandat la preț special din librăria online a Editurii Pro Universitaria.