image

Editura Pro Universitaria: „Istoria Romei. Regalitatea, de la Întemeiere la Republică (753 î.Hr. - 509 î.Hr.). Volumul I”, de Romulus și Aurelia Gidro

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 31 iulie 2023

Puteți câștiga una dintre cele trei cărți „Istoria Romei. Regalitatea, de la Întemeiere la Republică (753 î.Hr. - 509 î.Hr.). Volumul I”, de Romulus și Aurelia Gidro, participând la concursul desfășurat pe pagina de Facebook a Revistei Historia, organizat în parteneriat cu Editura Neverland. Detalii, aici.

Fragment: „[...] Poporul și viitorul stat roman își au rădăcinile în bazinul Mării Mediterane, are situată între trei continente: Europa, Asia și Africa, permițându-se, astfel, o benefică legătură între aceste mari regiuni, favorizându-se mai târziu formarea unui adevărat stat unitar. Peninsula italică este cea mai mică dintre cele trei peninsule mediteraneene (greacă, iberică și italică) și este situată aproximativ în centrul bazinului Mării Mediterane, facilitând, astfel, legăturile cu celelalte zone europene, dar și cu Asia Mică și cu Africa. Din punct de vedere al geografiei fizice, Peninsula italică este flancată la nord de semeții munți Alpi, precum și de o ramură a acestora, munții Apenini, ce brăzdează teritoriul italic de la nord către sud. Alături de relieful muntos și deluros, Peninsula italică a oferit locuitorilor săi și zone de relief plat, precum câmpia din nord, bine alimentată de Alpi cu apă, dar și cu aluviuni ce au reprezentat un bogat îngrășământ natural. De asemenea, de-a lungul coastei vestice întâlnim o îmbinare fericită de câmpii și lanțuri vulcanice care au fertilizat aceste teritorii de șes, făcându-le propice activităților rustico-agricole. Foarte succinta prezentare a geografiei fizice a Peninsulei italice impune și menționarea existenței unor benefice pășuni exploatabile vara în zonele muntoase, iar iarna în zonele de câmpie [...]”. (Autorii)

Volumul poate fi comandat la preț special din librăria online a Editurii Neverland.