image

Editura Neverland: „Poveștile inedite ale Familiei Regale”, de Dan-Silviu Boerescu

📁 Carte
🗓️ 9 iunie 2023

Puteți câștiga una dintre cele trei cărți „Poveștile inedite ale Familiei Regale”, de Dan-Silviu Boerescu, participând la concursul desfășurat pe pagina de Facebook a Revistei Historia, organizat în parteneriat cu Editura Neverland. Detalii, aici.

„Întemeiată de Carol I, Familia Regală a României coboară, în linie genealogică directă, din Familia Imperială de Hohenzollern-Sigmaringen (familia din care făcea parte și ultimul Împărat al Germaniei, Wilhelm al II-lea) și este înrudită cu toate marile familii regale europene: britanică (Dinastia de Windsor), a Spaniei, a Portugaliei, a Danemarcei, a Greciei, a Franței (Bourbon) și Familia Imperială a Rusiei (Romanov).

Din 1866 și până astăzi, istoria României se împletește inextricabil cu cea a Dinastiei Române. Chiar și în momentele în care ultimul Suveran a fost alungat din țară, Familia Regală a reprezentat un reper pentru tot românul, un far al conștiinței naționale. Dar, în tot acest veac și jumătate, Familia Regală a fost constituită din oameni «în carne și oase», nu din Supermani ficționali, din ființe cărora nimic din ceea ce este omenesc nu le-a fost străin...”

Volumul poate fi comandat la preț special din librăria online a Editurii Neverland.