image

Editura Neverland: „Marile secrete ale președinților americani”, de Jakob Van Eriksson

📁 Carte
🗓️ 4 septembrie 2023

Puteți câștiga una dintre cele trei cărți „Marile secrete ale președinților americani”, de Jakob Van Eriksson, participând la concursul desfășurat pe pagina de Facebook a Revistei Historia, organizat în parteneriat cu Editura Neverland. Detalii, aici.

Casa Albă reprezintă mai mult de două secole de istorie prezidențială, care se putea încheia pe 11 septembrie 2001 dacă un al patrulea avion deturnat de teroriști ar fi lovit-o. George Washington, Părintele Fondator și primul mare mason al Americii, nu a locuit însă niciodată aici. Despre el rămân poveștile legate de ciudatele sale proteze dentare și alte legende despre personajul pe care un medic nebun a vrut să-l transforme în zombie... 

Fragment: „[...] Cu ocazia primirii a 49 de laureați ai Premiului Nobel, în anul 1962, John Fitzgerald Kennedy a făcut o referire la Thomas Jefferson și la acei savanți spunând: «Cred că această adunare este cea mai extraordinară colecție de talente și de cunoștințe umane care a fost vreodată adunată în Casa Albă, cu excepția posibilă a momentelor când Thomas Jefferson lua masa de unul singur». Abraham Lincoln nu și-a putut incheia mandatul prezidențial, dar, în urma lui, rămân nu doar misterele unui asasinat, ci și cele ale unei biografii controversate. Cât îl privește pe Theodore „«Teddy Bear» Roosevelt, poate fi evocată «viața epuizantă» a unui «cowboy școlit», care a rămas chior după un meci de box disputat chiar la Casa Albă, acesta fiind locul de unde vărul său, Franklin Delano Roosevelt, l-a bătut pe Hitler stând în căruciorul pe rotile. Tot aici au locuit Harry S. Truman, omul care a luat decizia folosirii bombelor atomice, Dwight David Eisenhower (marele soldat «Ike») sau Richard Nixon, singurul președinte american care a fost obligat să-și dea demisia (după Afacerea Watergate). În schimb, Bill Clinton, protagonistul celor mai celebre scene de amor din Biroul Oval, a scăpat «cu basma curată», deși acea rochie pătată a Monicăi Lewinski nu a putut fi spălată niciodată... Și, totuși, unde s-a născut Barack Hussein Obama?!? [...]”, notează autorul, Jakob Van Eriksson. 

Citește această carte-eveniment! Volumul „Marile secrete ale președinților americani”, de Jakob Van Eriksson, poate fi comandat la preț special din librăria online a Editurii Neverland.