image

Editura Neverland: „Familia Regala, istorii pătimașe”, de Dan-Silviu Boerescu

📁 Carte
🗓️ 14 iulie 2023

Puteți câștiga una dintre cele trei cărți „Familia Regala, istorii pătimașe”, de Dan-Silviu Boerescu, participând la concursul desfășurat pe pagina de Facebook a Revistei Historia, organizat în parteneriat cu Editura Neverland. Detalii, aici.

Fragment: „[...] Familia Regală a României a fost dintotdeauna alcătuită din personaje cu multă personalitate, a căror biografie a fost marcată și de o mulțime de episoade pătimașe, în cadrul cărora «a iubi – iubire» s-a conjugat în fel și chip. De la «croazierele erotice infernale» și alte aventuri priapice ale lui Carol al II-lea (Ella Filitti-«Păsărica», Maria Martini, Mirella Marcovici, Elena Marcheș-Sabie, Ștefania Riegler-Balaceanu, «Foamea Neagra» și «fetele» din Sărindar) la modul inedit prin care fratele penultimului Suveran, Principele Nicolae, a răpit-o pe Ioana Dumitrescu-Doletti, o «Wallis Simpson» a României, perioada interbelică a abundat în astfel de evenimente inedite. 

Nu putem ignora nici trista poveste a Principesei Elisabeta, care a renunțat la tronul Greciei, a fost dorită de alte două capete încoronate și l-a iubit, în adolescență, pe George Enescu sau de misterul relației Principesei Ileana, devenită apoi Maica Alexandra, cu Emil Bodnăraș, ori de destinul nefericit al Principesei Marioara – «Mignon»: soțul ei a pierit ca JFK, fiind victima primului asasinat regal filmat din istorie.

La cererea lui Carol al II-lea, experimentata Elena Lupescu o recrutează pe senzuala Yvonne pentru inițierea fiului sau Mihai, un tânăr frumos în a cărui biografie sentimentală mai apar și «Lulu» Irina Malaxa, Mariella Lotti – o actriță italiancă gata să se călugărească pentru el, dar și grecoaica Dolly Chrissolegos, o agentă secretă a sovieticilor care, după unii, a făcut legea pe 23 august 1944 la București. Însă relația dintre Mihai I și Ana de Bourbon-Parma rămâne, peste timp, cea mai frumoasă căsnicie regală. Iar Principesa Margareta, de la iubirea din tinerețe pentru viitorul premier britanic Gordon Brown și zvonurile lansate de Securitate despre o presupusă legătură cu Valentin Ceaușescu, ajunge la căsătoria târzie încă dar stabilă cu actorul Radu Duda. În fine, viața mai mult sau mai puțin romanțată a lui «Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills» presupune logodna eșuată cu Rebecca, legătura cu Nicoleta Cîrjan și apariția unui copil din flori, Iris Anna, dar și nunta cu Alina Binder... Iubirile regale nu încetează să ne fascineze! [...]”. (Autorul)

Volumul poate fi comandat la preț special din librăria online a Editurii Neverland.