„Drumul spre casă”: Filip Lucian Iorga în dialog cu Principele Nicolae al României jpeg

„Drumul spre casă”: Filip-Lucian Iorga în dialog cu Principele Nicolae al României

📁 Carte
🗓️ 11 aprilie 2014

Pornind de la dialogul iniţiat de istoricul Filip-Lucian Iorga, acest volum, publicat de Editura Curtea Veche, îşi propune să-l prezinte românilor pe Principele Nicolae, nepotul Majestăţii Sale Regelui Mihai:de la prima sa vizită pe tărâm românesc din 1992 la hotărârea de a se stabili în România în 2012.

Filip-Lucian Iorga


:

„Îl veţi cunoaşte pe Principele Nicolae în copilărie, pasionat de poveştile cavalereşti, dar şi dornic să exploreze lumea. Veţi descoperi un adolescent dinamic, pasionat, ca şi bunicul său, de maşini, povestindu-şi cu haz peripeţiile prin care a trecut pentru a-şi obţine permisul auto în Kenya. Un tânăr care a urmat un colegiu tradiţional britanic şi a studiat managementul în Anglia, păstrându-şi, în acelaşi timp, pasiunea pentru sport:a jucat fotbal, crichet, hochei, lacrosse şi rugby, a făcut scufundări în ocean şi a fost instructor de rafting în Africa.

Aşadar, veţi face cunoştinţă cu un tânăr care a stat la masă alături de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, de unchii şi verii lui din Familiile Regale ale Europei, dar şi de copii ai străzii, în organizaţii de binefacere. Şi care astăzi îşi asumă îndatoririle de Principe al României.

Pentru mine, fiecare întrevedere cu Principele a fost o mare plăcere. Am fost impresionat de felul direct şi firesc în care mi-a vorbit. Acolo unde cei mai mulţi dintre noi ar abandona, ar ridica din umeri sau s-ar plânge, Principele intuieşte soluţii şi e gata să se im­plice în rezolvarea problemelor.

Are atitudine­a pe care mi-o doresc pentru generaţia mea.

”

  • Alteţa Sa Regală Principele Nicolae al României

:

„Deocamdată, îmi este greu să-mi închipui cum va arăta viitorul meu aici, dar îi am ală­turi pe mătuşa mea, Principesa Moştenitoare Margareta, şi pe unchiul meu, Principele Radu, care au făcut lucruri importante pentru ţară, pe care îi consider adevărate modele şi care au devenit mentorii mei. Îmi doresc să duc mai departe munca dificilă pe care au început-o membrii Familiei Regale şi sper ca, alături de tinerii din generaţia mea, să construim o ţară mai puternică şi să ne putem găsi cu toţii locul acasă, în România.

 
”

  • Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta a României:

„Principele Nicolae iubeşte foarte mult România şi simte că aici e acasă. Cred că asta îl va ajuta să învingă toate dificultăţile, să înveţe despre ţară şi să-i sprijine pe oamenii ei. Este un principe al generaţiei sale şi am toată încrederea că îşi va păstra echilibrul, modestia, şi că strălucirile trecătoare nu-i vor răpi din generozitatea şi din luciditatea pe care le are astăzi. Am speranţa că românii îi vor acorda din ce în ce mai multă încredere şi afecţiune.

”

Sursa: http://casa-regala.blogspot.ro/