Despre copilărie şi răni din dragoste    jpeg

Despre copilărie şi răni din dragoste...

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 4 septembrie 2012

La Godot Cafe-Teatru va avea loc o nouă premieră, pe 6 şi 7 septembrie, „Accidente înspăimântătoare pe terenul de joacă" de Rajiv Joseph, în regia lui Ryan Whinnem, cu Tudor Aaron Istodor şi Simona Cuciurianu.

Toamna începe cu o nouă premieră la Godot Cafe-Teatru, „Accidente înspăimântătoare pe terenul de joacă". „Piesa spune povestea lui Doug (Tudor Aaron Istodor) şi Kayleen (Simona Cuciurianu) pe parcursul a 30 de ani de viaţă, din copilărie până la vârsta de 38 de ani. Relaţia dintre ei este urmărită într-un stil tragicomic din perspectiva rănilor care îi aduc, periodic, împreună, uniţi într-un mod unic şi de neînţeles pentru restul lumii.

Dramaturgul Rajiv Joseph construieşte o poveste convingătoare, neconvenţională, despre natura viscerală a iubirii (ne)împărtăşite. Salturile temporale succesive dintre scene dezvăluie spectatorului frânturi din relația dintre Doug şi Kayleen, în timp ce aceştia se apropie unul de celălalt sau se distrug reciproc prin răni reale şi imaginare. Piesa, prezentată la Godot în premieră pe țară, explorează cu umor harta relațiilor interumane, presărată cu ochi vineți, răni infectate și dragoste", se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.Spectacolele sunt programate joi, 6 septembrie, la ora 19.00 şi vineri, 7 septembrie, la 21.30.

Autorul Rajiv Joseph este una dintre noile revelații ale teatrului american, câștigând numeroase premii precum NEA Award pentru cea mai bună piesă şi Whiting Writers Award. În 2009 a fost finalist în cursa pentru Premiul Pulitzer, cu piesa „Bengal Tiger at the Baghdad Zoo".

Regizorul american Ryan Whinnem este director al Companiei de Teatru „Vacant Lot" în New York. A colaborat cu „Milwaukee Shakespeare", „The Folger Theatre„ şi "The Shakespeare Theatre" şi a lucrat ca regizor în Boston, Baltimore, Washington DC şi New York City.

sursa:adevarul.ro