image

De văzut la cinema în aprilie

Autor: Redacția
🗓️ 15 aprilie 2023

Zilele libere din aprilie ne oferă prilejul de a vedea cele mai noi filme inspirate din fapte reale, la cinema. Iată recomandările redacției.

Portret de exorcist

Exorcistul Papei este portretul lui Gabriele Amorth, un preot care a activat ca exorcist-șef al Vaticanului și care a realizat peste 100.000 de astfel de ritualuri de-a lungul vieții. Gabriele Amorth s-a născut pe 1 mai 1925 în orașul Modena din regiunea Emilia-Romagna, a fost hirotonit preot romano-catolic în 1954 și a devenit exorcist oficial al Vaticanului în iunie 1986. În 1990 a înființat Asociația Internațională a Exorciștilor, al cărei președinte a fost până la pensionarea sa, în anul 2000.

Într-un interviu acordat jurnaliștilor de la „London Sunday Telegraph”, preotul sublinia: „Oamenii trebuie să știe ce facem”. Filmul său preferat a fost Exorcistul, producția americană din 1973 regizată de William Friedkin, care a câștigat două premii Oscar și patru Globuri de Aur.

image

Amorth susținea că filmul este în mare parte corect și bazat pe evenimente adevărate, deși efectele speciale au fost puțin exagerate. Producția din 2023 este un thriller horror și îi are în distribuție pe Russell Crowe și pe Franco Nero.

Odă pentru natură

A fost odată ca niciodată un stejar de 210 ani, devenit regele pădurii. Acest documentar spectaculos reunește o distribuție extraordinară: veverițe, gărgărițe, gaițe, furnici, șoareci de câmp – mica lume vibrantă și zumzăitoare din jurul acestui copac maiestuos care îi primește, îi hrănește și îi protejează pe toți, de la rădăcini până în vârf.

Stejarul și locuitorii săi este o odă poetică adusă vieții și naturii, foarte potrivită pentru o vizionare cu întreaga familie.

Lupta cu guvernul francez

LA CINEMA | DIN 21 APRILIE

Reprezentanta șefă a sindicatului unei multinaționale franceze din domeniul energiei nucleare este agresată în propria casă în urma denunțurilor pe care le face cu privire la afacerile ultrasecrete din sectorul nuclear francez. Viața ei este complet dată peste cap atunci când este nevoită să lupte singură cu reprezentanții guvernului și cu liderii industriei pentru a scoate la lumină scandalul și pentru a apăra peste 50.000 de locuri de muncă.

image

Un subiect sensibil, o cercetare sub presiune care sădește îndoială în mintea anchetatorilor și în care Maureen devine suspectă, deși la început era o simplă victimă. Filmul Sindicalista este inspirat din povestea adevărată a lui Maureen Kearney (Isabelle Huppert).

Brandul revoluționar

Regizat de Ben Affleck, Air dezvăluie parteneriatul legendar dintre pe atunci novicele Michael Jordan și divizia de baschet a companiei Nike, ce a revoluționat lumea sportului și a culturii contemporane cu brandul „Air Jordan”.

image

Povestea urmărește pariul unei echipe neconvenționale care pune totul în joc, viziunea unei mame care este conștientă de talentul imens al fiului ei și viața celui ce avea să devină cel mai mare fenomen al baschetului din toate timpurile.

Textul a fost publicat în numărul 255 al revistei „Historia”, disponibil la toate punctele de distribuție a presei, în perioada 14 aprilie - 14 mai, și în format digital pe platforma paydemic.

Cumpără acum
Cumpără acum