Conferin╚Ťele Dilema veche de la Timi╚Öoara, la final jpeg

Conferin╚Ťele Dilema veche de la Timi╚Öoara, la final

Desf─â╚Öurate vreme de trei zile, ├«ntre 23 ╚Öi 25 iunie, ├«n Aula Magna a Universit─â╚Ťii de Vest, Conferin╚Ťele Dilema veche, poposind pentru prima dat─â la Timi╚Öoara, au testat cu succes, ├«n condi╚Ťii caniculare, propriul format de maraton cultural ├«n fa╚Ťa publicului local.

Timi╚Öoara a fost primul ora╚Ö ├«n care Conferin╚Ťele au avut loc ├«n acest an, proiectul itinerant av├ónd fixate ├«nc─â dou─â repere pe hart─â: Arad, ├«n luna august, ╚Öi Cluj-Napoca, ├«n luna octombrie. ├Än fiecare ora╚Ö gazd─â, organizatorii propun un program de minimum trei zile de conferin╚Ťe ╚Öi dialoguri desf─â╚Öurate ├«n jurul unei teme deopotriv─â esen╚Ťiale ╚Öi de actualitate.

P─ârin╚Ťi ╚Öi copii, tema care a structurat programul timi╚Öorean al Conferin╚Ťelor Dilema veche, a adunat un auditoriu consistent de aproximativ 800 de persoane, ca public total, prezent ├«n Aula Magna a UVT. Acestuia li se adaug─â circa 7-8000 de persoane care au urm─ârit evenimentele transmise live pe Facebook ╚Öi Youtube, un num─âr ├«n cre╚Ötere, ├«nregistr─ârile continu├ónd s─â adune vizualiz─âri. A╚Öadar, cele mai bine de trei ore pe zi, vreme de trei zile, de conferin╚Ťe ╚Öi dialoguri, nu au descurajat pe nimeni, interesul cresc├ónd de la o zi la alta.

Z1 FUneriu jpg jpeg

Meritul apar╚Ťine ├«n primul r├ónd invita╚Ťilor acestei edi╚Ťii, personalit─â╚Ťi culturale din varii domenii de competen╚Ť─â, de la scriitori la sociologi ╚Öi diploma╚Ťi, ╚Öi de la jurnali╚Öti la arti╚Öti plastici ╚Öi oameni de ╚Ötiin╚Ť─â. Ei au fost, ├«n ordine alfabetic─â: Adriana Babe╚Ťi, C─âlin Dan, Daniel Funeriu, Marius Lazurca, Barbu Mateescu, Horia-Roman Patapievici ╚Öi C─ât─âlin ╚śtef─ânescu.

Dup─â aceste trei zile, ├«n care publicul timi╚Öorean, care a ├«nfruntat cu stoicism canicula, ╚Öi minunatele gazde de la Universitatea de Vest, ne-au ajutat s─â construim un eveniment de calitate, suntem siguri c─â vom reveni la Timi╚Öoara ╚Öi ├«n 2022 - ╚Öi ├«nc─â al╚Ťi mul╚Ťi ani dup─â. ╚śtim c─â avem aici prieteni la care va fi de fiecare dat─â o bucurie s─â ne ├«ntoarcem. (Sever Voinescu, redactor ╚Öef Dilema veche).

Z3 sala jpg jpeg

_____

Conferin╚Ťele Dilema veche sunt organizate de:

Grupul pentru Management și Mediere Culturală și revista Dilema veche

Finan╚Ťatorul edi╚Ťiei: Funda╚Ťia Alber

Parteneri locali: Universitatea de Vest din Timișoara, Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, Teatrul German de Stat Timișoara

Sponsorii edi╚Ťiei: City of Mara, Grup West Arad, E.ON, Autonom