image

Concurs Historia & Editura Neverland: „Războaiele președinților americani”, de Jakob Van Eriksson

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 30 octombrie 2023

Puteți câștiga una dintre cele trei cărți „Războaiele președinților americani”, de Jakob Van Eriksson, participând la concursul desfășurat pe pagina de Facebook a Revistei Historia. Detalii, aici.

Fragment: „De la epopeea Războiului de Independență și trauma – încă nevindecată! – a Războiului Civil la falimentarele expediții militare în Vietnam și Afghanistan, #istoria Statelor Unite ale Americii este jalonată de aproape 100 de #războaie, o cifră, în sine, aproape neverosimilă, dar care se verifică dureros la o analiză atentă. 

E drept, o treime dintre aceste conflicte sunt legate – între 1776 și 1924 (!) - de drumul sângeros spre Vest, spre Nord și spre Sud, care a dus la expansiunea geografică a națiunii alcătuite din straturi succesive de coloniști în detrimentul populației native, divizată de disputele intestine între diferitele triburi de indieni și, în final, alungată de pe pământurile proprii și aproape exterminată de asaltul necruțător al prafului de pușcă, al epidemiilor și al alcoolului noilor stăpâni ai continentului nord-american.

Totodată, Statele Unite au arbitrat fără menajamente cele două conflagrații mondiale din secolul XX, după cum, urmărindu-și cu perseverență propriile interese, s-au implicat în bătălii purtate pe toate paralele și meridianele, din Indochina în Somalia, din Nicaragua și Panama în Haiti și Grenada ori din Siria și Irak în Coreea, Filipine și, chiar, Samoa ori Kosovo...”. (Autorul)

Volumul „Războaiele președinților americani”, de Jakob Van Eriksson, poate fi comandat, la preț special, din librăria online a Editurii Neverland.