Colocviul Internaţional al Şcolii Doctorale a Facultăţii de Litere jpeg

Colocviul Internaţional al Şcolii Doctorale a Facultăţii de Litere

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 18 mai 2012

Şcoala Doctorală a Facultăţii de Litere organizează doctorate în domeniulştiinţelor umaniste, specializarea filologie, în cadrul a două secţii:Studii Literare (subdomeniile:Literatură română, Literatură comparată, Teoria literaturii, Etnologie şi folclor, Bibliologie) și Lingvistică (subdomeniile:Limba română, Lingvistică generală, Comunicare). Şcoala Doctorală a Facultăţii de Litere are în vedere atât formarea unor cercetători de valoare în domeniul filologic, cât şi crearea unor puternice colective de cercetare.

Deschiderea colocviului din acest an va avea loc vineri, 18 mai 2012, începând cu ora 9:00. Vor vorbi prof. dr. I. B. Lefter, prof. dr. Mircea Anghelescu și prof. dr. Mihaela Constantinescu

Invitații ediției din 2012 vor fi prof. dr. Dan-Octavian Cepraga (de la Universitatea din Padova) și prof. dr. Alex Drace-Francis (de la Universitatea din Amsterdam).

Dan-Octavian Cepraga este profesor în cadrul Departamentului de Studii Romanice al Universității din Padova, unde ține cursuri de limba și literatura română. În cadrul Colocviului Internaţional al Şcolii Doctorale a Facultăţii de Litere va vorbi despreLeo Spitzer, Mioriţa şi Armonia pierdută a Europei.

Alex Drace-Francis este profesor la Universitatea din Amsterdam. Este specialist în istoria culturală a Europei moderne, îndeosebi a României și a Europei de Sud-Est. Este autor de studii literare și sociale, culturale și care țin de identitatea națională. În cadrul Colocviului Internaţional al Şcolii Doctorale a Facultăţii de Litere va vorbi despre Travel texts in dialogue – between polemic, mimicry and satire.

Colocviul Internaţional al Şcolii Doctorale a Facultăţii de Litere face parte din Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013;Axa prioritară 1 – „Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere”;Domeniul major de intervenţie 1.5 – „Programe doctorale şi postdoctorale în sprijinul cercetării”;Titlul proiectului:EDUCATI 2 – Excelenţă Doctorală Umanistă în Cercetare:Aplicaţii şi Teorii Interdisciplinare 2.

Pentru mai multe detalii, accesați programulcolocviului.

Sursa:http://topub.unibuc.ro