Expoziția „Virgil Nicolau–Fotograful Constanței și Mamaiei de altădată”

Cine a fost Virgil Nicolau, fotograful Constanței și Mamaiei de altădată

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „I.N.Roman” Constanța, a organizat luni, 25 martie, vernisajul Expoziției „Virgil Nicolau–Fotograful Constanței și Mamaiei de altădată”.

Expoziția reunește fotografii scanate după negativele pe plăci de sticlă realizate de Virgil Nicolau în perioada 1925-1960, în Constanța și Mamaia, precum și o serie de documente și obiecte personale puse la dispoziție, cu generozitate, de familia Nicolau, informează un comunicat al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Arta fotografiei, aflată în perioada interbelică în faza sa timpurie de dezvoltare, s-a bucurat la Constanța de experiența și pasiunea unui fotograf dedicat, Virgil Nicolau, care a reușit în decursul a trei decenii de activitate, să imortalizeze pe sticlă zeci de imagini cu clădiri, monumente, oameni și peisaje din întreaga provincie dobrogeană.

„Aproape de sufletul nostru sunt însă imaginile care înfățișează clădirile din Constanța și Mamaia, ce suprind farmecul epocii lor și rămân o dovadă perenă a istoriei și identității noastre comunitare. Așadar, vă invităm să vizionați expoziția închinată Constanței și Mamaiei de altădată, văzute prin fotografiile lui Virgil Nicolau, pe care putem să-l considerăm, pe bună dreptate, un fotoreporter de teren al timpurilor sale”, precizează comunicatul citat.

Expoziția „Virgil Nicolau–Fotograful Constanței și Mamaiei de altădată” poate fi vizionată în perioada 25 martie-25 mai 2024, la sediul central al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Piața Ovidiu, nr.12.

Mai multe pentru tine...