„Chipuri şi cămeşi”, expoziție la Muzeul Național al Țăranului Român jpeg

„Chipuri şi cămeşi”, expoziție la Muzeul Național al Țăranului Român

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 1 aprilie 2022

Cămeși din patrimoniul Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș și fotografii realizate de Gabriel Motica vor putea fi admirate până pe 30 aprilie, într-o expoziție la Muzeul Național al Țăranului Român.

„'Chipuri și cămeși' nu este doar o alăturare fericită de cuvinte, este un demers expozițional care se supune unui dublu discurs - unul științific, realizat prin cercetarea etnografică a portului popular din Țările Maramureșului, iar celălalt, artistic, realizat prin alăturarea la semnele și însemnele cusute pe cămăși a chipurilor care spun povești din vremuri de demult, surprinse de artistul fotograf Gabriel Motica în peregrinările sale prin Maramureșul nostru drag. Aceste chipuri alăturate cămeșilor, expuse sub forma unor îngeri în zbor, sunt legătura între cosmic și terestru, între trecut și prezent, dar, mai ales, o cale spre viitor”, precizează Muzeul Național al Țăranului Român.

Evenimentul este organizat de Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș și Muzeul Național al Țăranului Român.

Expoziția va putea fi vizitată până pe 30 aprilie, de marți până duminică, între orele 10,00 și 18,00. Lunea este închis.