CÂȘTIGĂTORII Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită: «Spioni la Vatican» jpeg

CÂȘTIGĂTORII Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită: «Spioni la Vatican»

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 13 iulie 2015

Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită:«Spioni la Vatican», în cadrul concursului „O ZI DIN ISTORIE!".

CÂȘTIGĂTORII sunt:

•Puscas Dalina Marinela 

•Sav Andreea-Roxana 

•Bogdan Ciprian 

•Capanu Victoria –Olga 

•Schiop Gica 

Răspunde corect la întrebarea „Din ce țară comunistă provenea Papa Ioan Paul II?”, apoi abonează-te la newsletterul historia.ro, şi eşti înscris automat în tragerea la sorţi pentru cȃştigarea cărţii Spioni la Vatican. Trimite răspunsul pe adresa de e-mail concurs.historia@historia.ro împreună cu datele tale de contact (nume complet, telefon). Câştigătorii, cinci la număr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro în data de 27 iulie.

Perioada urmatoare de concurs 13 iulie – 26 iulie.

ATENTIE! Abonarea la newsletter in momentul tragerii la sorti este obligatorie! Daca nu sunteti abonati la newsletter in momentul tragerii la sorti, premiul se invalideaza si este extras un alt câştigător.Cei care sunt abonati mai vechi la newsletter participa automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie sa il mai faca este sa trimita răspunsul pe email la intrebarea pusă de noi.

Click aici pentru regulamentul concursului

Spioni la Vatican. Războiul Rece purtat de Uniunea Sovietică împotriva Bisericii Catolice De JOHN KOEHLER

Pe lângă acţiunile de opresiune, paranoice şi uneori pur arbitrare, la care şi-a supus propriii cetăţeni de-a lungul secolului XX, Uniunea Sovietică, aşa cum apare în lucrarea revelatoare şi extrem de bine documentată a lui John Koehler, a dus şi o amplă campanie de spionaj împotriva Bisericii Catolice şi a adepţilor acesteia.

De la persecutarea preoţilor din ţările comuniste până la emiterea unui ordin de asasinare a papei Ioan Paul al II-lea, KGB-ul privea catolicismul ca pe o ameninţare la adresa stabilităţii în Europa de Est şi, de aceea, biserica era considerată şi tratată ca inamicul numărul unu al statului.

coperta spioni la vatican jpg jpeg