CÂȘTIGĂTORII Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită: «1939  Numărătoarea inversă  Europa înainte de al Doilea Război Mondial» jpeg

CÂȘTIGĂTORII Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită: «1939. Numărătoarea inversă. Europa înainte de al Doilea Război Mondial»

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 19 octombrie 2015

Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită:«1939. Numărătoarea inversă. Europa înainte de al Doilea Război Mondial», în cadrul concursului „O ZI DIN ISTORIE!".

CÂȘTIGĂTORII SUNT:

Vantu Ionut Florin 

Barbulescu Marius Nicolae 

Lupastean Denis 

Adrian Danes 

Zoltan Ioan Szolcsik 

Răspunde corect la întrebarea „În ce an a izbucnit Al Doilea Război Mondial?”, apoi abonează-te la newsletterul historia.ro, şi eşti înscris automat în tragerea la sorţi pentru cȃştigarea cărţii „1939. Numărătoarea inversă. Europa înainte de al Doilea Război Mondial”. Trimite răspunsul pe adresa de e-mail concurs.historia@historia.ro împreună cu datele tale de contact (nume complet, telefon). Câştigătorii, cinci la număr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro în data de 2 noiembrie.

Perioada de concurs: 19 octombrie - 1 noiembrie. 

ATENTIE! Abonarea la newsletter in momentul tragerii la sorti este obligatorie! Daca nu sunteti abonati la newsletter in momentul tragerii la sorti, premiul se invalideaza si este extras un alt câştigător.Cei care sunt abonati mai vechi la newsletter participa automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie sa il mai faca este sa trimita răspunsul pe email la intrebarea pusă de noi.

Click aici pentru regulamentul concursului

1939. Numărătoarea inversă. Europa înainte de al Doilea Război Mondial

kronika 2 richard overy 1939 c1 final jpg jpeg

Cartea de față vrea să relateze succint, dar temeinic, evenimentele petrecute în cei douăzeci de ani de insecuritate și criză ce au urmat Marelui Război. Indiferent cât de puternice sau de durată au fost forțele ce au dus la izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, a existat un moment când principalii actori pe scena istoriei s-au văzut nevoiți să se confrunte cu aceste forțe și să ia anumite decizii.

Marile evenimente ale istoriei își generează o dinamică și o desfășurare proprii. Din perspectiva noastră, a celor de acum, al Doilea Război Mondial pare să fi izbucnit din cauza crizei internaționale provocate de Germania lui Hitler. Însă nimic din ce se întâmplă în istorie nu este inevitabil, după cum va încerca să demonstreze acest volum.

Dialogul straniu între sistem și actorii lui se află la baza relatării istorice. Evenimentele înseși pot fi, în același timp, cauză și efect – la fel cum s-a întâmplat și cu cele care au împins Europa în război în urmă cu șaptezeci de ani.

„Această analiză penetrantă o ultimei săptămâni de dinainte de război pune în lumină, aproape oră de oră, nașterea și năruirea speranțelor de pace și încercările făcute de ambele tabere pentru a evita ceea ce nici una dintre ele nu voia să se întâmple.“        (Guardian)

„O carte concisă, minunat argumentată și scrisă cu maximă luciditate.“        (Daily Express)