C├é╚śTIG─éTORII C├ó╚Ötig─â cu Historia ╚Öi Editura Litera o carte deosebit─â: ┬ź1939  Num─âr─âtoarea invers─â  Europa ├«nainte de al Doilea R─âzboi Mondial┬╗ jpeg

C├é╚śTIG─éTORII C├ó╚Ötig─â cu Historia ╚Öi Editura Litera o carte deosebit─â: ┬ź1939. Num─âr─âtoarea invers─â. Europa ├«nainte de al Doilea R─âzboi Mondial┬╗

­čôü Carte
Autor: Redac╚Ťia

C├ó╚Ötig─â cu Historia ╚Öi Editura Litera o carte deosebit─â:┬ź1939. Num─âr─âtoarea invers─â. Europa ├«nainte de al Doilea R─âzboi Mondial┬╗, ├«n cadrul concursului ÔÇ×O ZI DIN ISTORIE!".

C├é╚śTIG─éTORII SUNT:

Vantu Ionut Florin 

Barbulescu Marius Nicolae 

Lupastean Denis 

Adrian Danes 

Zoltan Ioan Szolcsik 

R─âspunde corect la ├«ntrebarea ÔÇ×├Än ce an a izbucnit Al Doilea R─âzboi Mondial?ÔÇŁ, apoi aboneaz─â-te la newsletterul historia.ro, ┼či e┼čti ├«nscris automat ├«n tragerea la sor┼úi pentru c╚â┼čtigarea c─âr┼úii ÔÇ×1939. Num─âr─âtoarea invers─â. Europa ├«nainte de al Doilea R─âzboi MondialÔÇŁ. Trimite r─âspunsul pe adresa de e-mail concurs.historia@historia.ro ├«mpreun─â cu datele tale de contact (nume complet, telefon). C├ó┼čtig─âtorii, cinci la num─âr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro ├«n data de 2 noiembrie.

Perioada de concurs: 19 octombrie - 1 noiembrie. 

ATENTIE! Abonarea la newsletter in momentul tragerii la sorti este obligatorie! Daca nu sunteti abonati la newsletter in momentul tragerii la sorti, premiul se invalideaza si este extras un alt c├ó┼čtig─âtor.Cei care sunt abonati mai vechi la newsletter participa automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie sa il mai faca este sa trimita r─âspunsul pe email la intrebarea pus─â de noi.

Click aici pentru regulamentul concursului

1939. Numărătoarea inversă. Europa înainte de al Doilea Război Mondial

kronika 2 richard overy 1939 c1 final jpg jpeg

Cartea de fa╚Ť─â vrea s─â relateze succint, dar temeinic, evenimentele petrecute ├«n cei dou─âzeci de ani de insecuritate ╚Öi criz─â ce au urmat Marelui R─âzboi. Indiferent c├ót de puternice sau de durat─â au fost for╚Ťele ce au dus la izbucnirea celui de-al Doilea R─âzboi Mondial, a existat un moment c├ónd principalii actori pe scena istoriei s-au v─âzut nevoi╚Ťi s─â se confrunte cu aceste for╚Ťe ╚Öi s─â ia anumite decizii.

Marile evenimente ale istoriei ├«╚Öi genereaz─â o dinamic─â ╚Öi o desf─â╚Öurare proprii. Din perspectiva noastr─â, a celor de acum, al Doilea R─âzboi Mondial pare s─â fi izbucnit din cauza crizei interna╚Ťionale provocate de Germania lui Hitler. ├Äns─â nimic din ce se ├«nt├ómpl─â ├«n istorie nu este inevitabil, dup─â cum va ├«ncerca s─â demonstreze acest volum.

Dialogul straniu ├«ntre sistem ╚Öi actorii lui se afl─â la baza relat─ârii istorice. Evenimentele ├«nse╚Öi pot fi, ├«n acela╚Öi timp, cauz─â ╚Öi efect ÔÇô la fel cum s-a ├«nt├ómplat ╚Öi cu cele care au ├«mpins Europa ├«n r─âzboi ├«n urm─â cu ╚Öaptezeci de ani.

ÔÇ×Aceast─â analiz─â penetrant─â o ultimei s─âpt─âm├óni de dinainte de r─âzboi pune ├«n lumin─â, aproape or─â de or─â, na╚Öterea ╚Öi n─âruirea speran╚Ťelor de pace ╚Öi ├«ncerc─ârile f─âcute de ambele tabere pentru a evita ceea ce nici una dintre ele nu voia s─â se ├«nt├ómple.ÔÇť        (Guardian)

ÔÇ×O carte concis─â, minunat argumentat─â ╚Öi scris─â cu maxim─â luciditate.ÔÇť        (Daily Express)