Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită: «Viața mea cu John F  Kennedy» png

Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită: «Viața mea cu John F. Kennedy»

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 17 noiembrie 2015

Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită:«Viața mea cu John F. Kennedy», în cadrul concursului „O ZI DIN ISTORIE!".

Răspunde corect la întrebarea „În ce an s-a Jacqueline Bouvier cu John F. Kennedy, viitorul președinte al Statelor Unite?” şi eşti înscris automat în tragerea la sorţi pentru cȃştigarea cărţii „ Viața mea cu John F. Kennedy”. Trimite răspunsul pe adresa de e-mail concurs.historia@historia.ro împreună cu datele tale de contact (nume complet, telefon). Câştigătorii, cinci la număr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro în data de 30 noiembrie.

CÂȘTIGĂTORII SUNT:

Capanu Victoria Olga 

Bucur Ioan 

Chis Andrei 

Adriana Mirica 

Florin Ursache 

Perioada de concurs: 16-29 noiembrie. 

ATENTIE! Abonarea la newsletter in momentul tragerii la sorti este obligatorie! Daca nu sunteti abonati la newsletter in momentul tragerii la sorti, premiul se invalideaza si este extras un alt câştigător.Cei care sunt abonati mai vechi la newsletter participa automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie sa il mai faca este sa trimita răspunsul pe email la intrebarea pusă de noi.

Click aici pentru regulamentul concursului

Viața mea cu John F. Kennedy. Interviuri cu Arthur M. Schlesinger Jr., 1964

kronika 4 jacqueline kennedy viata mea cu jfk c1 final jpg jpeg

„În 1964, ca parte dintr-un proiect de istorie orală despre viaţa şi cariera lui John F. Kennedy, mama mea a intrat într-un dialog cu Arthur M. Schlesinger Jr. pentru a-şi împărtăşi amintirile şi percepţia asupra lucrurilor. Înregistrate la mai puţin de patru luni după moartea soţului ei, aceste conversaţii reprezintă un dar făcut istoriei... Sper că tinerele generaţii care încep să afle mai multe despre anii 1960 vor considera aceste rememorări o introducere utilă în modul în care se face istoria şi vor găsi în ele inspiraţia de a oferi ceva acestei ţări care ne-a oferit tuturor atât de multe.“        (Caroline Kennedy)

„În ciuda insistenţei ei de a avea o viaţă privată, Jacqueline Kennedy nu a uitat niciodată că avea o obligaţie faţă de posteritate. Ştia că, atunci când această istorie orală va fi publicată după moartea ei, va avea ceea ce se aştepta să fie aproape ultimul cuvânt despre viaţa alături de soţul ei. Prin amintirile povestite în această carte, Jacqueline Kennedy a devenit prima soţie a unui preşedinte american care să accepte să răspundă ore în şir, în faţa unui magnetofon, unor întrebări despre viaţa ei publică şi privată. Acum, după ce decenii la rând povestea ei a fost scrisă de alţii, puteţi să citiți ce are ea de spus.“        (Michael Beschloss)