C├ó╚Ötig─â cu Historia ╚Öi Editura Litera o carte deosebit─â: ┬źAl Doilea R─âzboi Mondial  Stalingrad 1942┬╗ jpeg

C├ó╚Ötig─â cu Historia ╚Öi Editura Litera o carte deosebit─â: ┬źAl Doilea R─âzboi Mondial. Stalingrad 1942┬╗

­čôü Carte
Autor: Redac╚Ťia
­čŚô´ŞĆ 7 martie 2016

C├ó╚Ötig─â cu Historia ╚Öi Editura Litera o carte deosebit─â:┬źAl Doilea R─âzboi Mondial. Stalingrad 1942┬╗, ├«n cadrul concursului ÔÇ×O ZI DIN ISTORIE!". 

C├é╚śTIG─éTORII SUNT:

Dora Andra┼čoni 

Adriana Deac 

Vasile Cre╚Ťu 

Barza Maria-Elisabeta 

Ciortea Alexandra Parmina 

R─âspunde corect la ├«ntrebarea ÔÇ×Care au fost cei doi comandan╚Ťi ai for╚Ťelor germane, respectiv sovietice?ÔÇŁ ┼či e┼čti ├«nscris automat ├«n tragerea la sor┼úi pentru c╚â┼čtigarea c─âr┼úii ÔÇ×Al Doilea R─âzboi Mondial. Stalingrad 1942ÔÇŁ. Trimite r─âspunsul pe adresa de e-mail concurs.historia@historia.ro ├«mpreun─â cu datele tale de contact (nume complet, telefon). C├ó┼čtig─âtorii, cinci la num─âr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro ├«n data de 21 martie martie.

Perioada de concurs este 7-20 martie.

ATENTIE! Abonarea la newsletter in momentul tragerii la sorti este obligatorie! Daca nu sunteti abonati la newsletter in momentul tragerii la sorti, premiul se invalideaza si este extras un alt c├ó┼čtig─âtor.Cei care sunt abonati mai vechi la newsletter participa automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie sa il mai faca este sa trimita r─âspunsul pe email la intrebarea pus─â de noi.

Click aici pentru regulamentul concursului

Peter Antill,  Al Doilea R─âzboi Mondial. Stalingrad 1942

stalingrad jpg jpeg

Monumentala bătălie de la Stalingrad a fost unul dintre punctele de cotitură din istoria militară a secolului XX. Aici, pe malurile fluviului Volga, Hitler a fost înfrânt hotărâtor de Armata Roșie, cea care, cu doar câteva luni înainte, părea să intre în colaps.

Armata Ro╚Öie a ├«nvins (cu costuri enorme) nu forma╚Ťiunile destr─âmate ╚Öi disperate care aveau s─â apere Berlinul trei ani mai t├órziu, ci una dintre cele mai mari ╚Öi mai bine echipate forma╚Ťiuni de pe Frontul de Est ÔÇô Armata VI comandat─â de Friedrich Paulus. B─ât─âlia a jucat rolul unui catalizator pentru pr─âbu╚Öirea ulterioar─â a Wehrmachtului.

Peter Antill prezint─â ├«n detaliu situa╚Ťia celor dou─â armate implicate ├«n lupt─â, analizeaz─â meritele comandan╚Ťilor ╚Öi felul ├«n care au influen╚Ťat cursul luptei, ├«ntreb├óndu-se de ce germanii au deviat de la obiectivul lor principal ╚Öi au concentrat resurse at├ót de importante pentru o ╚Ťint─â secundar─â.

H─âr╚Ťile dezv─âluie direc╚Ťia, amplasarea ╚Öi priorit─â╚Ťile unit─â╚Ťilor militare implicate, precum ╚Öi gre╚Öelile de strategie care au dus la un r─âzboi de uzur─â de aproape cinci luni.