Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită: «Pearl Harbor» jpeg

Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită: «Pearl Harbor»

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 30 mai 2016

Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită:«Pearl Harbor. 7 decembrie 1941-Ziua care a schimbat cursul istoriei».

CÂȘTIGĂTORII SUNT:

Alecsandra Urzica 

Balan Anca Dumitrita  

Ionut-Catalin Petreanu 

Sabin Florea

Serban Cornel 

Răspunde corect la întrebarea „În ce zi au declarat Statele Unite ale Americii război Japoniei?” şi eşti înscris automat în tragerea la sorţi pentru cȃştigarea cărţii «Pearl Harbor». Trimite răspunsul pe adresa de e-mail concurs.historia@historia.ro împreună cu datele tale de contact (nume complet, telefon). Câştigătorii, cinci la număr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro în data de 13 iunie.

Perioada de concurs este 30 mai-12 iunie.

ATENTIE! Abonarea la newsletter in momentul tragerii la sorti este obligatorie! Daca nu sunteti abonati la newsletter in momentul tragerii la sorti, premiul se invalideaza si este extras un alt câştigător.Cei care sunt abonati mai vechi la newsletter participa automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie sa il mai faca este sa trimita răspunsul pe email la intrebarea pusă de noi.

Click aici pentru regulamentul concursului

Pearl Harbor. 7 decembrie 1941-Ziua care a schimbat cursul istoriei

coperta pearl harbor lt jpg jpeg

În celebrul său discurs ținut  în fața Congresului Statelor Unite, președintele Franklin D. Roosevelt a numit ziua de 7 decembrie 1941 „unul dintre cele mai infame momente ale istoriei“. Iar timpul a dovedit că a avut dreptate:în acea zi, bombardierele japoneze care au atacat baza americană de la Pearl Harbor au făcut 3566 de victime (dintre care 2388 de morți) și au scufundat sau avariat grav opt cuirasate, trei crucișătoare ușoare, patru distrugătoare și 350 de avioane. În mod paradoxal, atacul japonez nu a destabilizat SUA, ci le-a făcut mai puternice, ducând la sfârșitul Marii Crize economice și determinând intrarea lor în cel de-al Doilea Război Mondial. 

Istoricul Steven M. Gillon analizează evenimentele pline de tensiune și de emoție din primele 24 de ore de după atac, arătând modul în care președintele și publicul american au reacționat. Autorul oferă, în acest scop, o descriere plină de viață, minut de minut, a modului inteligent în care Roosevelt a gestionat situația. Hotărât și abil, președintele a reușit să inspire și să unească națiunea, ascunzând, în același timp, Congresului și publicului american proporțiile reale ale distrugerilor provocate de atac. 

Steven M. Gillon este profesor de istorie la Universitatea din Oklahoma și un colaborator constant al History Channel. Este autorul a numeroase cărți și articole despre istoria și politica modernă a Statelor Unite, printre care The American Paradox:A History of the United States Since 1945 (2006), 10 Days That Unexpectedly Changed America (2006) și The Kennedy Assassination – 24 Hours After (2010).