Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită: «Cortina de fier» jpeg

Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită: «Cortina de fier»

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 27 iulie 2016

Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită:«Cortina de fier», de Anne Applebaum.

Câștigătorii sunt:

Dorin Costin  

Dora Andraşoni 

Carmen Laura Maxim 

Sebastian Bunghez  

Mihai Francesca   

Răspunde corect la întrebarea „În ce an a fost proclamată Republica Democrată Germană?” şi eşti înscris automat în tragerea la sorţi pentru cȃştigarea cărţii «Cortina de fier». Trimite răspunsul pe adresa de e-mail concurs.historia@historia.ro împreună cu datele tale de contact (nume complet, telefon). Câştigătorii, cinci la număr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro în data de 8 august.

Perioada de concurs este 25 iulie-7 august.

ATENTIE! Abonarea la newsletter in momentul tragerii la sorti este obligatorie! Daca nu sunteti abonati la newsletter in momentul tragerii la sorti, premiul se invalideaza si este extras un alt câştigător.Cei care sunt abonati mai vechi la newsletter participa automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie sa il mai faca este sa trimita răspunsul pe email la intrebarea pusă de noi.

Click aici pentru regulamentul concursului

Cortina de fier, de Anne Applebaum

cortina de fier coperta cmyk lt jpg jpeg

Gulagurile. Procesele înscenate. Cizma care calcă orice în drumul ei. Aceste imagini ale totalitarismului postbelic au rămas în memoria noastră colectivă – brutale și terifiante, dar, după mai mult de 50 de ani, rupte de context, devenind mai mult un soi de sperietori ale trecutului.

Cortina de Fier, de Anne Applebaum, este o încercare plină de forță de a demonstra că totalitarismul a însemnat mai mult decât excesele sale manifestate public. Cartea de față analizează detaliile conducerii totalitare:diaspora de partid, din URSS până în restul Blocului Sovietic, preluarea posturilor de radio, a universităților și a grupurilor de tineri de către partizani, răspunsul contradictoriu al conducătorilor Bisericii Catolice față de metodele lui Stalin.

Grație interviurilor realizate de Applebaum și cercetărilor amănunțite în diversele arhive ale timpului, Cortina de Fier se asigură că experiențele zilnice ale celor care au trăit în Blocul Sovietic vor rămâne vii în paginile de istorie, chiar dacă aceștia vor părăsi, în curând, istoria trăită. 

„Excelenta carte a lui Applebaum relatează cu simpatie și sensibilitate soarta lipsită de noroc a Europei de Est:să fie eliberată de sub stăpânirea nazistă de singurul regim la fel de inuman ca aceasta.“         (The Independent)

„Cortina de Fier este o carte de o importanță excepțională, care abordează frontal multe dintre miturile referitoare la originile Războiului Rece. Este inteligentă, plină de informații, remarcabil de obiectivă și excepțional de bine documentată.“         (Antony Beevor)