Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită: «Factorul Churchill  Cum a schimbat un singur om istoria» png

Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită: «Factorul Churchill. Cum a schimbat un singur om istoria»

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 22 august 2016

Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită:«Factorul Churchill. Cum a schimbat un singur om istoria», de Boris Johnson.

CÂȘTIGĂTORII sunt: 

Moglan Gabriel-Alexandru 

Diana Lupu

Sprincenatu Robert 

Parepeanu Gabriel

Tudor Ovidiu-Cosmin

Răspunde corect la întrebarea „În ce an a devenit Churchill prim-ministru al Marii Britanii?” şi eşti înscris automat în tragerea la sorţi pentru cȃştigarea cărţii «Panama Papers». Trimite răspunsul pe adresa de e-mail concurs.historia@historia.ro împreună cu datele tale de contact (nume complet, telefon). Câştigătorii, cinci la număr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro în data de 4 septembrie.

Perioada de concurs este 22 august-4 septembrie.

ATENTIE! Abonarea la newsletter in momentul tragerii la sorti este obligatorie! Daca nu sunteti abonati la newsletter in momentul tragerii la sorti, premiul se invalideaza si este extras un alt câştigător.Cei care sunt abonati mai vechi la newsletter participa automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie sa il mai faca este sa trimita răspunsul pe email la intrebarea pusă de noi.

Click aici pentru regulamentul concursului

Factorul Churchill. Cum a schimbat un singur om istoria

factorul png png

Boris Johnson explorează, în paginile acestui volum, din ce anume este constituit „factorul Churchill“ – acea inteligență unică a unuia dintre cei mai importanți lideri ai secolului XX. Demontând miturile și prejudecățile care au dăinuit alături de realitate, Johnson realizează – cu inteligența și pasiunea caracteristice – portretul unui om al contradicțiilor, al curajului contagios, înzestrat cu o elocință uimitoare și cu o putere inegalabilă de a croi strategii.

Curajos pe câmpul de luptă, Churchill a trebuit să primească ordin de la rege pentru a sta departe de focul bătăliei în Ziua Z;a fost de acord cu bombardamentele strategice la scară extinsă, cu toate că ura distrugerile produse de război și îi disprețuia pe politicienii care nu îi trăiseră ororile. A fost un jurnalist apreciat, un mare orator și a câștigat Premiul Nobel pentru Literatură. A fost faimos pentru capacitatea de a combina serile de dineuri oficiale cu nopțile în care lua decizii cruciale pentru soarta războiului. Viziunea sa progresistă asupra lumii l-a făcut un pionier în dezvoltarea sistemului public de sănătate, de educație și de asistență socială, deși a rămas un adept incorigibil al incorectitudinii politice.

Factorul Churchill nu este o carte doar pe gustul pasionaților de istorie. Este o lectură esențială pentru toți cei care doresc să afle din ce material anume e făcut un mare lider.

„Fascinant și, în același timp, serios documentat în ceea ce priveşte realizările marelui om.“-Daily Telegraph

 „Propria energie a lui Churchill – faptul că a căutat continuu distracțiile, gloria, un loc în lume și puterea – are nevoie de un scriitor inteligent șipasionat pentru a face dreptate istoriei. Johnson este acel scriitor.“-Mail on Sunday