C├ó╚Ötig─â cu Historia ╚Öi Editura Litera o carte deosebit─â: ┬źAfacerea Edward Snowden  Cele mai ╚Öocante dezv─âluiri despre spionajul global american┬╗ jpeg

C├ó╚Ötig─â cu Historia ╚Öi Editura Litera o carte deosebit─â: ┬źAfacerea Edward Snowden. Cele mai ╚Öocante dezv─âluiri despre spionajul global american┬╗

­čôü Carte
Autor: Redac╚Ťia

C├ó╚Ötig─â cu Historia ╚Öi Editura Litera o carte deosebit─â:┬źAfacerea Edward Snowden. Cele mai ╚Öocante dezv─âluiri despre spionajul global american┬╗.

R─âspunde corect la ├«ntrebarea ÔÇ×├Än ce an a izbucnit scandalul ├«n care a fost implicat Edward Snowden?ÔÇŁ, apoi aboneaz─â-te la newsletterul historia.ro, ┼či e┼čti ├«nscris automat ├«n tragerea la sor┼úi pentru c╚â┼čtigarea c─âr┼úii ÔÇ×Afacerea Edward SnowdenÔÇŁ. Trimite r─âspunsul pe adresa de e-mail concurs.historia@historia.ro ├«mpreun─â cu datele tale de contact (nume complet, telefon).  C├ó┼čtig─âtorii, cinci la num─âr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro ├«n data de 19 decembrie.

Perioada de concurs este 6-18 decembrie.

ATENTIE! Abonarea la newsletter in momentul tragerii la sorti este obligatorie! Daca nu sunteti abonati la newsletter in momentul tragerii la sorti, premiul se invalideaza si este extras un alt c├ó┼čtig─âtor.Cei care sunt abonati mai vechi la newsletter participa automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie sa il mai faca este sa trimita r─âspunsul pe email la intrebarea pus─â de noi.

Click aici pentru regulamentul concursului

Afacerea Edward Snowden. Cele mai șocante dezvăluiri despre spionajul global american

kronika 3 afacerea snowden c1 final 0 jpg jpeg

Internetul democratizeaz─â discursul politic ╚Öi echilibreaz─â balan╚Ťa ├«ntre cei puternici ╚Öi cei slabi, iar libertatea lui ÔÇô posibilitatea de a folosi re╚Ťeaua f─âr─â constr├óngeri institu╚Ťionale ╚Öi sociale sau f─âr─â controlul statului ╚Öi f─âr─â o team─â permanent─â ÔÇô este esen╚Ťial─â.

Convertirea internetului ├«ntr-un sistem de supraveghere ├«l priveaz─â astfel de poten╚Ťialul s─âu, ├«l transform─â ├«ntr-un instrument de represiune, amenin╚Ť├ónd s─â produc─â arma cea mai opresiv─â ╚Öi extrem─â a intruziunii statului din istorie. De aceea uluitoarele dezv─âluiri ale lui Snowden sunt at├ót de importante.

Ele au concentrat aten╚Ťia lumii asupra pericolelor supravegherii omniprezente din partea statului, au generat prima dezbatere global─â despre valoarea vie╚Ťii private ├«n epoca digital─â ╚Öi au determinat contestarea controlului hegemonic al Americii asupra internetului. Au schimbat modul ├«n care oamenii au v─âzut autenticitatea oric─ârei declara╚Ťii f─âcute de oficialii SUA ╚Öi au transformat rela╚Ťiile ├«ntre ╚Ť─âri. Au modificat radical viziunile despre rolul adecvat al jurnalismului ├«n rela╚Ťia cu puterea guvernamental─â.

├Ändr─âznind s─â expun─â surprinz─âtoarele capacit─â╚Ťi de supraveghere ale NSA, Snowden a clarificat c─â ne afl─âm la o r─âscruce de drumuri.

Va fi era digital─â un precursor al libert─â╚Ťii individuale ╚Öi al libert─â╚Ťilor politice pe care internetul este singurul capabil s─â le elibereze? Sau va aduce un sistem de monitorizare ╚Öi control omniprezent, dincolo de visurile celor mai mari tirani din trecut?

Ac╚Ťiunile noastre vor stabili ├«ncotro ne vom ├«ndrepta.