Noaptea Muzeelor 2023, la Castelul Corvinilor (foto: Primăria Hunedoara)

Castelul Corvinilor, gazda unei noi ediții a Târgului European al Castelelor

Castelul Corvinilor din Hunedoara va fi gazda unei noi ediții a Târgului European al Castelelor, manifestarea fiind programată în perioada 26-27 mai, în curtea exterioară a monumentului medieval.

La acest eveniment își vor prezenta ofertele turistice 18 castele și muzee din țară, între care se înscriu nume cunoscute cum sunt Cetatea Alba Carolina, Castelul Bran, Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, Muzeul Național Brukenthal, Cetatea de Scaun a Sucevei și Muzeul Castelul Corvinilor, anunță Primăria Hunedoara.

Pe lângă vizitarea standurilor dedicate, publicul este așteptat să ia parte la diverse programe interactive, tir cu arcul, dansuri și prezentări de ținute medievale. Nu vor lipsi spectacole cu efecte pirotehnice și de cascadorie, precum și lupte cavalerești între Ordinul Cavalerilor de Hunedoara și Cavalerii Cetății Roșii - Sibiu.

Castelul Corvinilor, gazda unei noi ediții a Târgului European al Castelelor (foto: Primăria Hunedoara)

Târgul European al Castelelor, aflat la ediția a VIII-a, se va deschide oficial vineri, 26 mai, la ora 10.00, iar programul de vizitare în cele două zile ale manifestării a fost stabilit între orele 10.00 -20.00.

Foto sus:  Noaptea Muzeelor 2023, la Castelul Corvinilor (foto: Primăria Hunedoara)