Carte regală pentru copii: lansarea volumului "Maria a României" de Adrian Cioroianu și Mihaela Simina jpeg

Carte regală pentru copii: lansarea volumului "Maria a României" de Adrian Cioroianu și Mihaela Simina

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 19 mai 2015

Sâmbătă, 23 mai, începând cu ora 12.00, vă invităm, în cadrul Salonului de carte Bookfest 2015, la evenimentul de lansare a volumului "Maria a României. Regina care a iubit viaţa şi patria'" de Adrian Cioroianu și Mihaela Simina. Evenimentul va avea loc în prezența autorilor la standul Curtea Veche Publishing (Romexpo, Pavilion C2).

Volumul apare într-o nouă colecţie, "Regii şi reginele noastre", ce cuprinde cărți destinate copiilor despre figurile importante ale regalității românești. Fără monarhie, istoria n-ar fi completă. Regii și reginele noastre au împlinit destinul României, într-o epocă de mare cumpănă pentru țară și pentru întreaga lume. Să ne cunoaștem, așadar, istoria – vom înțelege mai bine cine suntem.

Primul volum este destinat Reginei Maria a României, şi acum un model de bunătate, înţelepciune şi cumpătare la care s-ar cuveni să ne întoarcem frecvent. 

---

Adeseori dincolo de fotografia unui rege sau a unei regine din manuale nu pare să fie nimic. O figură sobră, încărcată de responsabilitatea care-i apasă pe umeri şi de imperativul unui destin pus în slujba Istoriei. Aşa stau lucrurile şi cu regina cea mai iubită a României – Regina Maria. Copiii mai mari sau mai mici vor avea prilejul şi plăcuta surpriză să descopere că-n spatele personalităţii politice de prim rang se află o fetiţă care şi-a petrecut în linişte şi bucurie copilăria în Marea Britanie, o mamă iubitoare şi grijulie, o femeie devotată care s-a implicat direct pe front, încercând să aline suferinţa soldaţilor răniţi în luptă, un suflet generos şi blând. Regina Maria este şi acum un model de bunătate, înţelepciune şi cumpătare la care s-ar cuveni să ne întoarcem frecvent.