Brad Pitt va produce un film despre Vlad Tepes în România jpeg

Brad Pitt va produce un film despre Vlad Tepes în România

📁 Istorie Medievală Românească
Autor: Redacția
🗓️ 9 iulie 2010

Lungmetrajul Vlad, inspirat din viaţa tânărului prinţ valah Vlad Ţepeş, care va fi produs de Brad Pitt cu ajutorul studiourilor Summit Entertainment, va fi filmat parţial în România, la Curtea de Argeş, a declarat vineri Prinţesa Lia.

"Conform informaţiilor pe care le deţin în acest moment, există o probabilitate foarte mare ca Brad Pitt să fie implicat într-un proiect în România. Este vorba despre un lungmetraj al cărui subiect va fi viaţa voievodului Vlad Ţepeş. Este aproape o certitudine faptul că scenele exterioare vor fi filmate în zona Curtea de Argeş, iar costumele se pare că vor fi realizate tot în România", a declarat Prinţesa Lia, informează Mediafax

"Sunt foarte fericită că România devine din ce în ce mai interesantă pentru industria cinematografică din America. Împreună cu soţul meu, Prinţul Paul, am făcut lobby pentru astfel de proiecte, la mai multe studiouri din această ţară. După întâlnirea care a avut loc la Hollywood cu reprezentanţii studioului Miramax, aceştia au luat decizia de a filma în România «Cold Mountain», cu Nicole Kidman, film care a avut un buget de 100 de milioane de dolari. De asemenea, după vizita noastră la reşedinţa lui Steven Seagal, acesta a venit în România şi a realizat mai multe proiecte. Şi, nu în ultimul rând, fostul meu vecin din San Francisco, Francis Ford Coppola, a fost în România şi a filmat «Tinereţe fără tinereţe». Filmările s-au desfăşurat la Bucureşti, pe ţărmul Mării Negre, în Delta Dunării, la Piatra Neamţ", a adăugat Prinţesa Lia.

Producătorii americani ai filmului Vlad prospectează variantele de a include în distribuţie şi actori români, iar filmările ar putea începe în toamnă.

Brad Pitt şi Dede Gardner vor produce acest proiect prin intermediul companiei de producţie cinematografică Plan B. Proiectul va fi supravegheat de Erik Feig şi Meredith Milton, de la studiourile Summit Entertainment.

Scenariul este semnat de Scott Kosar, cunoscut ca pasionat de istorii macabre. El a scris scenariul pentru "Masacrul din Texas/ Texas Chainsaw Massacre" (2003), "Amityville/ Amityville Horror" (2005) şi "Maşinistul" (2004).

Potrivit presei internaţionale, Vlad este un film care nu va pune accent pe celebra legendă a lui Dracula, legată de personalitatea lui Vlad Ţepeş.

Compania Summit Entertainment a achiziţionat drepturile asupra acestui proiect în urmă cu câţiva ani, însă acesta nu a putut fi iniţiat din diverse motive. Potrivit blogului Heat Vision de pe Hollywood Reporter, Summit Entertainment speră să realizeze "un film îndrăzneţ din punct de vedere vizual, despre o perioadă radicală din istorie".

Brad Pitt a interpretat în 1994 rolul unui vampir în filmul "Interviu cu un vampir: Cronicile Vampirilor", în care a jucat alături de Tom Cruise.

În 1992, Francis Ford Coppola a regizat filmul Dracula, în care au jucat Winona Ryder, Anthony Hopkins şi Gary Oldman. Scriitorul britanic Bram Stoker (1847-1912) l-a folosit pe Vlad Ţepeş ca sursă de inspiraţie pentru romanul său Dracula, publicat în 1897. Tot Bram Stoker a avut ideea să asocieze această legendă europeană cu un animal sud-american-liliacul hematofag numit şi Vampir (Desmodus rotundus).

Brad Pitt, în vârstă de 46 de ani, este actor şi producător de film. El a primit patru nominalizări la Globurile de Aur şi două nominalizări la premiile Oscar. Pitt este considerat unul dintre cei mai atrăgători bărbaţi din lume, această etichetă aducându-i, de altfel, multă publicitate şi atenţie din partea presei. După ce a cunoscut-o pe actuala lui parteneră de viaţă, actriţa americană Angelina Jolie, cu care are şase copii-trei biologici şi trei adoptaţi-, Brad Pitt a devenit tot mai interesat de problemele sociale din SUA şi pe plan mondial, implicându-se în multe proiecte de caritate.