Bookfest 2017 sarbatoreste cartea si literatura png

Bookfest 2017 sarbatoreste cartea si literatura

📁 Carte
🗓️ 23 mai 2017

Bookfest isi respecta blazonul de Sarbatoare a Cartii si propune publicului sa participe si la cateva dezbateri interesante, dedicate industriei de carte. Pe ce loc e Romania in ierarhia europeana a cartii? Ce le place oamenilor sa citeasca fata de acum 10 ani? Cum ajunge o editura dintr-o tara mica sa cucereasca cele mai importante piete de carte ale lumii? La toate aceste intrebari gasiti raspunsurile, daca mergeti la Salonul International de Carte Bookfest (24-28 mai)

Cristian Tudor Popescu discuta despre „Puterea morala a cartilor” impreuna cu Caius Dobrescu, Mihai Vacariu si studentii de la SNSPA

Cum se explica succesul literaturii suedeze din ultimii ani?

Salonul International de Carte Bookfest, care incepe maine la Romexpo, este si un prilej pentru publicul larg sa-i urmareasca pe profesionistii din domeniu discutand cele mai sensibile subiecte si sa cunoasca mai bine mecanismele acestei piete. Astfel, cei interesati de locul Romaniei in topurile europene privind piata de carte pot afla raspunsul inca de miercuri, 24 mai, ora 12, la deschiderea Salonului International de Carte Bookfest, cand va fi prezentata brosura „Industria cartii in Europa: Un tablou in premiera”, elaborata de Federatia Editorilor din Europa.

Publicarea aceste brosuri si in limba romana este o activitate din cadrul proiectului ALDUS, care reuneste unele dintre cele mai importante targuri si saloane de carte din Europa (Frankfurt, Londra, Bologna) alaturi de unele provenite din tari aflate in diverse stadii de consolidare a pietei – Vilnius (Lituania), Sofia (Bulgaria), Tesalonic (Grecia) si evident Bookfest (Romania).

Pentru a descarca programul evenimentelor va rugam sa apasati AICI

Salonul International de Carte Bookfest este organizat de Asociatia Editorilor din Romania, sub egida Federatiei Editorilor din Romania, cu sprijinul Ministerului Culturii si Identitatii Nationale. Pentru al doilea an consecutiv, Salonul International de Carte Bookfest este organizat sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei.