Aviatoarele României  Din înaltul cerului în beciurile Securităţii jpeg

Aviatoarele României. Din înaltul cerului în beciurile Securităţii

­čôü Carte
Autor: Redac╚Ťia

Editura Vremea ar pl─âcerea de a v─â prezenta volumul care deschide cea mai recent─â colec┼úie a editurii, Vremea Avia┼úie: Aviatoarele Rom├óniei. Din ├«naltul cerului ├«n beciurile Securit─â┼úii, semnat─â de Sorin Turturic─â.

ÔÇ×Aviatoarele Rom├óniei... se constituie ├«ntr-un exerci┼úiu scrupulos de recuperare a istoriei primelor aviatoare ale ┼ú─ârii, document├ónd av├óntul, luptele, victoriile, dar ┼či c─âderea, pr─âbu┼čirea, aripile fr├ónte;c─âci Securitatea comunist─â le-a urm─ârit ┼či h─âituit cu obstina┼úie pe curajoase ÔÇô curajul lor nu era compatibil cu regimul. Hot─âr├ót lucru:scris─â cu emo┼úie, cu ├«n┼úelegere, este una dintre cele mai frumoase c─âr┼úi ale ├«nceputului de an". (Revista HISTORIA) 

ÔÇ×Am citit manuscrisul acestei c─âr┼úi cu sufletul la gur─â. Am r─âmas uimit s─â constat c─â ├«n arhivele fostei Securit─â┼úi se afl─â at├ót de multe informa┼úii despre primele aviatoare ale Rom├óniei. Autorul a f─âcut o cercetare aprofundat─â ┼či a reu┼čit s─â pun─â ├«n pagin─â o poveste care va trezi ├«n orice cititor cititor o emo┼úie puternic─â. Recomand aceast─â cate tuturor! (Prof. univ. dr. Valeriu Avram) 

ÔÇ×O carte, o scriere atent─â, aspru g├óndit─â, dar delicat scris─â: ca o povestire, ca o ├«n┼čiruire cuminte, c├ónd s-a putut, bl├ónd─â, c├ónd nu-nu!ÔÇŁ. (Cornel Marandiuc) 

ÔÇ×Cartea Aviatoarele Rom├óniei este o lucrare excep┼úional─â ┼či pentru c─â reu┼če┼čte s─â ├«mbine perfect rigurozitatea ┼čtiin┼úific─â cu popularizarea istoriei. Sunte┼úi preocupa┼úi de istoria avia┼úiei? De istoria Rom├óniei postbelice? De metodele Securit─â┼úii de anchet─â ┼či de racolare a informatorilor? De istoria feminismului ├«n Rom├ónia? De rezisten┼úa anticomunist─â din primii ani postbelici? Poate sunte┼úi pasiona┼úi de biografiile extraordinare ale unor oameni senza┼úionali. Poate sunte┼úi un mare iubitor de roman poli┼úist sau de r─âzboi. Sunte┼úi poate un student la chimie sau un elev de liceu care vrea s─â-┼či omoare plictiseala v─âratic─â. Indiferent ├«n care categorie a┼úi fi, ve┼úi g─âsi, cred, ├«n Aviatoarele Rom├óniei o lectura pasionant─â ┼či incitant─âÔÇŁ. (Dr. Elena Drago mir) 

Sorin Turturic─â (n. 11 septembrie 1976) este muzeograf ├«n cadrul Muzeului Na┼úional al Avia┼úiei Rom├óne. Este autor sau coautor a opt c─âr┼úi ┼či a peste 50 de studii ┼či articole de istorie (├«n special despre istoria For┼úelor Aeriene Rom├óne).

Pagini: 168 + 16 pagini de ilustraţii

Format: 13 x 20 cm

Volumul poate fi comandat pe site-ul editurii: http://edituravremea.ro/aviatoarele-rom--niei.-din-inaltul-cerului--in-beciurile-securitatii

aviatoareleromaniei jpg jpeg