Aviatoarele României  Din înaltul cerului în beciurile Securităţii jpeg

Aviatoarele României. Din înaltul cerului în beciurile Securităţii

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 2 noiembrie 2015

Editura Vremea ar plăcerea de a vă prezenta volumul care deschide cea mai recentă colecţie a editurii, Vremea Aviaţie: Aviatoarele României. Din înaltul cerului în beciurile Securităţii, semnată de Sorin Turturică.

„Aviatoarele României... se constituie într-un exerciţiu scrupulos de recuperare a istoriei primelor aviatoare ale ţării, documentând avântul, luptele, victoriile, dar şi căderea, prăbuşirea, aripile frânte;căci Securitatea comunistă le-a urmărit şi hăituit cu obstinaţie pe curajoase – curajul lor nu era compatibil cu regimul. Hotărât lucru:scrisă cu emoţie, cu înţelegere, este una dintre cele mai frumoase cărţi ale începutului de an". (Revista HISTORIA) 

„Am citit manuscrisul acestei cărţi cu sufletul la gură. Am rămas uimit să constat că în arhivele fostei Securităţi se află atât de multe informaţii despre primele aviatoare ale României. Autorul a făcut o cercetare aprofundată şi a reuşit să pună în pagină o poveste care va trezi în orice cititor cititor o emoţie puternică. Recomand această cate tuturor! (Prof. univ. dr. Valeriu Avram) 

„O carte, o scriere atentă, aspru gândită, dar delicat scrisă: ca o povestire, ca o înşiruire cuminte, când s-a putut, blândă, când nu-nu!”. (Cornel Marandiuc) 

„Cartea Aviatoarele României este o lucrare excepţională şi pentru că reuşeşte să îmbine perfect rigurozitatea ştiinţifică cu popularizarea istoriei. Sunteţi preocupaţi de istoria aviaţiei? De istoria României postbelice? De metodele Securităţii de anchetă şi de racolare a informatorilor? De istoria feminismului în România? De rezistenţa anticomunistă din primii ani postbelici? Poate sunteţi pasionaţi de biografiile extraordinare ale unor oameni senzaţionali. Poate sunteţi un mare iubitor de roman poliţist sau de război. Sunteţi poate un student la chimie sau un elev de liceu care vrea să-şi omoare plictiseala văratică. Indiferent în care categorie aţi fi, veţi găsi, cred, în Aviatoarele României o lectura pasionantă şi incitantă”. (Dr. Elena Drago mir) 

Sorin Turturică (n. 11 septembrie 1976) este muzeograf în cadrul Muzeului Naţional al Aviaţiei Române. Este autor sau coautor a opt cărţi şi a peste 50 de studii şi articole de istorie (în special despre istoria Forţelor Aeriene Române).

Pagini: 168 + 16 pagini de ilustraţii

Format: 13 x 20 cm

Volumul poate fi comandat pe site-ul editurii: http://edituravremea.ro/aviatoarele-rom--niei.-din-inaltul-cerului--in-beciurile-securitatii

aviatoareleromaniei jpg jpeg