Apari╚Ťie editorial─â: Solitarul solidar  Lordul Byron jpeg

Apari╚Ťie editorial─â: Solitarul solidar. Lordul Byron

­čôü Carte
Autor: Redac╚Ťia

Editura Vremea are pl─âcerea de a v─â prezenta cel mai recent volum semnat de prozatoarea Corina Cristea:ÔÇ×Solitarul solidar. Lordul ByronÔÇŁ. Volumul spune povestea vie┼úii aventuroase a Lordului Byron, poet care renun┼ú─â la saloanele londoneze pentru a cunoa┼čte lumea, mai ales Italia ┼či Grecia, ┼úar─â unde ├«┼či g─âse┼čte sf├ór┼čitul ├«n timpul r─âzboiului de independen┼ú─â ┼či unde este celebrat ca un adev─ârat erou.

Cea de-a doua parte a volumului semnat de Corina Cristea este dedicat─â operei Lordului Byron, care cuprinde at├ót versuri, c├ót ┼či numeroase piese de teatru.

├Än anul 1785, c─âpitanul de gard─â John Byron, considerat pe atunci ÔÇ×cel mai frumos b─ârbat din AngliaÔÇŁ, prezen┼ú─â fermec─âtoare ├«n societate ┼či cu renume de ÔÇ×amant impetuosÔÇŁ, s-a ├«nsurat cu Miss Catherine Gordon, singurul copil dar ┼či singura mo┼čtenitoare a sco┼úianului George Gordon Esq. of Gight. Proprietatea Gight fusese ÔÇ×c├óndva!ÔÇŁ mult mai ├«ntins─â, dar mo┼čtenitoarea ei avea multe alte resurse de venituri, chiar o ÔÇ×impresionant─â sum─â de bani ghea┼ú─âÔÇŁ, motiv pentru care gurile b├órfitoare au p─âl─âvr─âgit cu mali┼úie despre mirele interesat financiar ÔÇô v─âduv de abia un an, plin de datorii ÔÇô ┼či despre excentrica mireas─â, despre care se spunea c─â pe c├ót putea fi de sensibil─â, ├«nc─âp─â┼ú├ónat─â sau violent─â, pe at├ót era ├«ndr─âgostit─â. [...] Dup─â o perioad─â de doar un an, sub imperiul sentimentelor de nefericire ┼či al lipsei de comunicare ├«ntre o ambi┼úioas─â bine educat─â ┼či un risipitor, Catherine s-a supus inevitabilei desp─âr┼úiri. Doamna Byron, ruinat─â ┼či a┼čtept├ónd un copil, s-a re├«ntors ├«n Anglia ┼či s-a stabilit la Londra, la num─ârul 16 pe Holles Street [...]

A┼ča ├«ncepe povestea Lordului Byron din volumul Solitarul solidar, povestea unei vie┼úi aventuroase, care ├«l poart─â pe poet at├ót prin saloanele londoneze, c├ót ┼či prin Italia ┼či Grecia, unde ├«┼či g─âse┼čte sf├ór┼čitul ├«n timpul r─âzboiului de independen┼ú─â ┼či unde este celebrat ca un adev─ârat erou.

Cea de-a doua parte a volumului semnat de Corina Cristea este dedicat─â operei Lordului Byron, care cuprinde at├ót versuri, c├ót ┼či teatru.

byron jpg jpeg