Apariție editorială: Destin în bătaia vântului jpeg

Apariție editorială: Destin în bătaia vântului

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 14 decembrie 2015

A apărut la editura Corint, cu sprijinul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), volumul Destin în bătaia vântuluide Evghenia Ghinzburg, una dintre cele mai importante mărturii despre regimul lui Stalin.

La sfârşitul anilor 1930, Evghenia Ghinzburg era un membru loial şi foarte activ al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice. Totuşi, ca atâţia alţii care au suferit în timpul regimului de teroare instaurat de Stalin, a fost arestată-în temeiul unor acuzaţii fabricate, potrivit cărora ar fi fost o teroristă troţkistă şi o contrarevoluţionară-şi condamnată la închisoare.

Cu o grijă impresionantă pentru detalii, o putere de fier şi un spirit de neînvins, Ghinzburg povesteşte despre anii, zilele şi minutele îndurate în penitenciare şi lagăre de muncă, inclusiv cei doi ani petrecuţi în izolare impusă, singură în celulă. 

„Un volum care trebuie să stea alături de memoriile Nadejdei Mandelştam şi de Arhipelagul Gulag al lui Aleksandr Soljeniţîn.” (Hannah Arendt)

„Din punct de vedere istoric, volumul reprezintă un autentic record. Din punct de vedere uman, este o poveste pentru toate timpurile.” (The New York Review of Books)

Cartea a fost ecranizată în 2009, titlul filmului fiind Within the Whirlwind, în regia lui Marleen Gorris.

destin in bata jpg jpeg