Apari╚Ťie editorial─â: Destin ├«n b─âtaia v├óntului jpeg

Apari╚Ťie editorial─â: Destin ├«n b─âtaia v├óntului

­čôü Carte
Autor: Redac╚Ťia

A ap─ârut la editura Corint, cu sprijinul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului ┼či Memoria Exilului Rom├ónesc (IICCMER), volumul Destin ├«n b─âtaia v├óntuluide Evghenia Ghinzburg, una dintre cele mai importante m─ârturii despre regimul lui Stalin.

La sf├ór┼čitul anilor 1930, Evghenia Ghinzburg era un membru loial ┼či foarte activ al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice. Totu┼či, ca at├ó┼úia al┼úii care au suferit ├«n timpul regimului de teroare instaurat de Stalin, a fost arestat─â-├«n temeiul unor acuza┼úii fabricate, potrivit c─ârora ar fi fost o terorist─â tro┼úkist─â ┼či o contrarevolu┼úionar─â-┼či condamnat─â la ├«nchisoare.

Cu o grij─â impresionant─â pentru detalii, o putere de fier ┼či un spirit de ne├«nvins, Ghinzburg poveste┼čte despre anii, zilele ┼či minutele ├«ndurate ├«n penitenciare ┼či lag─âre de munc─â, inclusiv cei doi ani petrecu┼úi ├«n izolare impus─â, singur─â ├«n celul─â. 

ÔÇ×Un volum care trebuie s─â stea al─âturi de memoriile Nadejdei Mandel┼čtam ┼či de Arhipelagul Gulag al lui Aleksandr Soljeni┼ú├«n.ÔÇŁ (Hannah Arendt)

ÔÇ×Din punct de vedere istoric, volumul reprezint─â un autentic record. Din punct de vedere uman, este o poveste pentru toate timpurile.ÔÇŁ (The New York Review of Books)

Cartea a fost ecranizată în 2009, titlul filmului fiind Within the Whirlwind, în regia lui Marleen Gorris.

destin in bata jpg jpeg