Amante regale jpeg

Amante regale

­čôü Carte
Autor: Andreea Lup┼čor
­čŚô´ŞĆ 16 mai 2016

P├ón─â recent, c─âs─âtoriile regilor au fost privite mai degrab─â ca afaceri politice, ├«n care rela╚Ťiile dintre so╚Ťi contau mai pu╚Ťin. C├ónd o c─âs─âtorie nu se ├«ncheia din dragoste, era considerat normal ca regele s─â-╚Öi ia una ÔÇô sau mai multe! ÔÇô amante, la Curtea regal─â a Fran╚Ťei exist├ónd chiar titlul de ÔÇ×amant─â oficial─âÔÇŁ.

Nu de pu╚Ťine ori aceste femei ÔÇô regine din umbr─â, le-am putea spune ÔÇô ajungeau s─â exercite o influen╚Ť─â important─â asupra monarhilor. Ruptura Angliei de Vatican s-a tras, ╚Ötim bine, de la dorin╚Ťa lui Henric al VIII-lea de a divor╚Ťa de prima so╚Ťie, pentru a se c─âs─âtori cu amanta sa, Anne Boleyn. Mai aproape de grani╚Ťele noastre, Elena Lupescu, amanta lui Carol al II-lea, se num─âr─â printre personajele infame ale istoriei na╚Ťionale, fiind acuzat─â de o influen╚Ť─â nefast─â asupra suveranului. 

Volumul ap─ârut la Corint, Amante ╚Öi curtezane care au schimbat istoria, prezint─â dou─âzeci de astfel de cazuri, ale unor femei ce ╚Öi-au l─âsat amprenta asupra istoriei prin rela╚Ťiile pe care le-au avut cu diver╚Öi regi sau ├«mp─âra╚Ťi. De la amantele regilor medievali p├ón─â la cel mai cunoscut caz din zilele noastre, al Camillei Parker Bowles, aceste pove╚Öti arat─â c─â istoria nu se scrie numai la ├«nt├ólniri politice, ci ╚Öi prin alcovuri. 

Regine din umbră. Amante și curtezane care au schimbat istoria

Autori:Maria Pilar, Queralt del Hierro

Editura Corint;num─âr pagini:192;pre╚Ť:34, 90 lei

341 0 jpg jpeg