11 aprilie 1954   Cea mai plictisitoare zi din secolul XX jpeg

11 aprilie 1954 - Cea mai plictisitoare zi din secolul XX

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 29 noiembrie 2010

Cea mai plictisitoare zi din secolul al XX-lea a fost 11 aprilie 1954, potrivit unui studiu efectuat de o echipă de cercetători de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie, informează newslite.tv, citat de Mediafax.

Cercetătorii britanici afirmă că data respectivă a fost lipsită de evenimente majore. Totodată, nicio persoană celebră nu s-a născut sau a murit pe 11 aprilie 1954.

Savanţii de la Universitatea Cambridge au făcut această descoperire după ce au conceput un motor de căutare care analizează peste 300 de milioane de evenimente, ce descriu ceea ce s-a petrecut în fiecare zi din secolul al XX-lea.

Cele mai notabile evenimente din 11 aprilie 1954 au fost alegerile generale din Belgia şi naşterea unui academician turc.

Un purtător de cuvânt al companiei True Knowledge, care a conceput acest motor de căutare, în colaborare cu savanţii de la Universitatea Cambridge, a declarat:"Nicio personalitate nu a murit în acea zi, niciun eveniment important nu a avut loc în acea zi. De regulă, în fiecare zi din secolul al XX-lea s-a născut o persoană care a ajuns mai târziu celebră. Din anumite motive, însă, în acea zi s-a născut o singură persoană care ar putea aspira la acest statut - Abdullah Atalar, un academician din Turcia".

"Ironia este că, după rularea acestui program, data de 11 aprilie 1954 a devenit interesantă tocmai pentru că a fost extraordinar de plictisitoare", a concluzionat aceeaşi sursă.