image

Unde se crede că este înmormântat celebrul Robin Hood?

În „A Gest of Robyn Hode”, una dintre cele mai vechi balade despre Robin Hood care au supraviețuit, se spune că Robin a murit la „Kyrkesley”, ucis de o căpetenie feminină fără nume și Sir Roger de Doncaster, dar circumstanțele complete ale morții sale nu sunt cunoscute. O baladă ulterioară, cunoscută sub numele de „Moartea lui Robin Hood”, înregistrată pentru prima dată în secolul al XVII-lea, conține povestea care a devenit acum relatarea tradițională.

image

Suferind de o boală, Robin caută ajutor de la o rudă de-a sa, căpetenia feminină din „Churchlees” sau „Kirkly”. Ea pretinde că îl vindecă lăsându-i sângele să curgă până la moarte. Într-o altă versiune a acestei balade, înregistrată pentru prima dată în 1786, actul final al lui Robin este să tragă o săgeată de la fereastra camerei sale, spunându-i tovarășului său Little John să-l îngroape în locul unde cade săgeata. Imbunătățirile ulterioare ale poveștii adaugă că prima săgeată a lui Robin a aterizat în apă curgătoare, așa că a trebuit să se tragă a doua săgeată.

Povestea spune că, înainte să moară, Robin i-a spus lui Little John unde dorește să fie înmormântat. Se spune ca a tras o săgeată de la fereastra mănăstirii, iar locul unde avea să aterizeze săgeata, va fi locul în care va fi înmormântat el. Mormântul actual poate fi văzut din locul în care astăzi se află ruinele mănăstirii, ceea ce corespunde legendei. El se află în spatele cârciumii “Three Nuns” (tradus Trei Măicuțe), și se spune că măicuțele l-au îngrijit pe Robin Hood cât timp acesta a fost bolnav.

Monumentul cunoscut sub numele de Mormântul lui Robin Hood este situat într-o pădure proprietate privată, la 650 de metri de casa fostei căpetenii feminine Kirklees. 

Click aici pentru continuarea articolului