image

Un român în conducerea prestigioasei Rețele Europene de Muzică Veche

Laurențiu Constantin, directorul Festivalului de Muzică Veche București a fost ales în „Board of Directors” al REMA – prestigioasa Rețea Europeană de Muzică Veche.

Laurențiu Constantin are o experiență de peste 20 de ani ca manager cultural. Este specializat în proiecte de muzică veche și clasică, educație muzicală, patrimoniu, politici publice în domeniul culturii și sisteme de finanțare a culturii. Este membru al Consiliului Administrației Fondului Cultural Național din anul 2018.

În urmă cu 17 de ani a fondat, alături de clavecinista Raluca Enea, Festivalul de Muzică Veche București, unul din cele mai importante evenimente de profil din Estul Europei. Alegerea a fost făcută cu ocazia Conferinței REMA desfășurată la Cracovia (Polonia) în perioada 12 - 15 aprilie 2022. Tot cu aceeași ocazie, a fost aleasă o nouă conducere pentru următorii trei ani și un nou președinte în persoana doamnei Veerle Declerck (reprezentanta Bozar - Bruxelles).

Rețeaua Europeană de Muzică Veche cuprinde 132 membri din 23 de țări europene. Festivalul de Muzică Veche București este membru REMA din anul 2015.