Un ghid complet pentru cumpărarea canapelei perfecte jpeg

Un ghid complet pentru cumpărarea canapelei perfecte

Autor: advertorial

Una dintre micile plăceri ale vieții este să te ghemuiești și să te relaxezi pe o canapea confortabilă. Dar cumpărarea unei canapele care va rezista testului timpului necesită o atenție atentă. Important este să nu te grăbești la achiziție, deoarece canapeaua va fi una dintre cele mai folosite piese de mobilă sufragerie și din toată casa. 

Un nivel ridicat de calitate, astfel încât să fie cu adevărat confortabilă o perioadă îndelungată este esențial, dar mai sunt și alte lucruri de luat în considerare, precum stilul, forma, tapițeria etc. De aceea astăzi îți oferim câteva sfaturi cheie: un ghid pentru cumpărarea unei canapele atemporale, frumoase, rezistente și durabile.

1. Proporția

Măsoară zona în care va fi amplasată noua canapea, ținând cont de dimensiunea și forma camerei. Odată ce te-ai hotărât asupra unui model de canapea care crezi că se potrivește bine în spațiu, ține cont de dimensiunile acesteia și marchează conturul pe podea cu o frânghie sau bandă. În acest fel vei fi sigur că canapeaua se încadrează în spațiu și că va fi suficient spațiu pentru trecere.

Este la fel de important să iei în considerare modul în care canapeaua se va potrivi în cameră; dacă ușile sunt înguste, dacă există scări etc... Ia în considerare dacă este ușor de manevrat și asamblat canapeaua acasă. 

2. Confort vs compoziție

Cu o canapea nouă se pare că ceea ce vezi și simți inițial când te așezi pentru prima dată este tot ce trebuie să iei în considerare. Dar acesta este doar începutul. Ține minte că o canapea pe care acum o găsești extrem de confortabilă poate ceda în timp. Din acest motiv, este important să afli ce se întâmplă sub tapițerie (material de structură, acoperire cu fibre, cauciuc spumă, curele de cauciuc, cusături suprablocate, numărul de fire de material etc.). În ceea ce privește calitatea și manopera, acesta va fi adevăratul indicator dacă cumperi o canapea pe termen lung sau pe termen scurt.

Structura este mai bună dacă nu este MDF, ci lemn sau metal, mai ales dacă este un lemn de calitate care a fost uscat la cuptor (atenție la lemn de pin ieftin sau verde, care se poate deforma în timp). Structura trebuie fixată prin dibluri sau cuie; evită canapele asamblate cu capse sau lipici. Picioarele trebuie să facă parte din cadru.

De asemenea, șezutul din spumă trebuie să fie de o duritate sau densitate medie-înaltă, pernele de canapea trebuie să fie ferme și să-și recapete forma după ce au fost apăsate, curelele de cauciuc pentru șezut și nu pentru spătar, cu cât mai multe fire în material, mai multe cicluri de spălare și mai multă durabilitate.

3. Formă și dimensiune

Dacă, de exemplu, ai un living îngust sau mic din diverse motive gen prea multa mobila sufragerie, este mai bine să nu pui o canapea imensă care să nu lase loc pentru altceva sau cu o formă complicată care îngreunează trecerea. Important, nu cumpăra canapeaua înainte de a ști unde urmează să fie amplasată! 

4. Funcție

Dacă ai familie, copii etc., o opțiune bună sunt două canapele care se potrivesc în formă de L sau U –pentru ca toată lumea să stea împreună. Aceste stiluri, cunoscute și sub numele de canapele secționale, ar trebui să fie tapițate cu o țesătură rezistentă, mai ales dacă ai și animale de companie.

Șezlongul este frumos (fără îndoială!), dRyzen 7 5700Uar poate nu foarte practic pentru mulți oameni, deoarece în partea alungită nu există de obicei spătar și nu este confortabil când stăm jos, în cazul în care trebuie să primim oaspeți în casă sau familia crește... Dacă este pentru câțiva oameni este foarte confortabil, deoarece poți să te întinzi și să petreci ore întregi. 

5. Sistem de susținere

Canapelele cu durată mai lungă de viață au de obicei arcuri și există multe tipuri. Cel mai înalt nivel de susținere este oferit de un arc elicoidal, similar celor dintr-o saltea, sau un arc în formă de serpentină. Există și alte metode de sprijin, cum ar fi curelele. Deși sunt o metodă mai ieftină de suspensie, curelele sau chingile pot oferi un suport bun dacă sunt folosite împreună cu arcuri în zonele care vor suporta cea mai mare greutate: scaunele.