Rochia de mireasă regală jpeg

Rochia de mireasă regală

📁 Istoria Modei
Autor: Redacția

În urmă cu 175 de ani, Regina Victoria a purtat pentru prima dată o rochie de mireasă albă, la nunta sa cu Prinţul Albert. Cu toate că în epoca victoriană culoarea predominantă a rochiilor de mireasă era roşul, regina a insistat să poarte o rochie albă, de dantelă. Ba mai mult, spre surpriza tuturor, ea a renunţat la hermină şi coroană, optând pentru o coroniţă simplă, din floare de portocali. De atunci, modelul specific rochiei de mireasă rămâne cel purtat de Regina Victoria.

1 70270 original jpg jpeg

Rochia prinţesei Diana de la nunta sa cu prinţul Charles, din 1981, a fost creată de David şi Elizabeth Emanuel. Rochia a fost brodată cu 10.000 de perle, iar trena sa a avut 8 metri.

2 239 jpg jpeg

Grace Kelly, model de eleganţă şi feminitate, a purtat cea mai scumpă rochie creată de Helena Rose. Aceasta a fost realizată din satin mat, de culoare ivorie, un corset din dantela de Bruxelles, decorat cu perle, care se termina cu un guler rotunjit. Dantela era veche de peste un secol şi era brodată cu un imprimeu floral.

3 182 jpg jpeg

Rochia de mireasă a anilor 2000 o reprezintă, cu siguranţă, cea a Ducesei de Cambridge, Kate Middleton. Rochia este creaţia casei Alexander McQuinn. Întregul proces de design a durat 6 luni, şi a fost ţinut în mare secret.

4 430 jpg jpeg

Pentru nunta sa din 1923 cu Regele George al V-lea, regina Elisabeta a purtat o rochie semnată  Madame Handley Seymour, creatoarea de modă a Reginei Maria.

6 128 jpg jpeg

Prinţesa Elisabeta, în 1947, la nunta cu prinţul Filip, a purtat o rochie de satin ivoriu, brodată cu flori. Norman Hartnell, designerul rochiei, a spus că la crearea rochiei a fost inspirat de tabloul lui Botticelli, "Primăvara".

8 128 jpg jpeg

Rochia prinţesei Ana, la nunta sa din 1973 cu Marc Filip, a fost o rochie în stil tudorian, cu guler înalt şi manşoane medievale. Designul a purtat semnătura lui Maureen Baker.