Povestea de viaţă fascinantă a Reginei Noor a Iordaniei jpeg

Povestea de viaţă fascinantă a Reginei Noor a Iordaniei

­čôü Biografii
Autor: Redac╚Ťia

Au trecut fix 42 de ani de c├ónd Elizabeth Halaby devenea so┼úia conduc─âtorului Iordaniei, Husein I, transform├óndu-┼či destinul ├«n scenariu de film. Aceasta este considerat─â, ┼či ast─âzi, un etalon de stil ┼či un exemplu pentru so┼úiile musulmanilor din ├«ntreaga lume.

Pe numele s─âu adev─ârat Elizabeth Najeeb Halaby, aceasta s-a n─âscut ├«n 1951 ├«n America, av├ónd o tinere┼úe mai mult pe drumuri, ├«ntre New York ┼či L.A. A studiat fotografia ├«n Aspen,a urmat cursurile Aacademiei Concord din Massachusetts, a terminat arhitectura la Princeton ┼či a v├óndut pizza ca s─â fac─â rost de bani de buzunar. Ea a urmat ┼či un master ├«n jurnalism, vis├ónd s─â devin─â prezentatoare de televiziune. Provenind dintr-o familie ├«nst─ârit─â ┼či fiind o fire extrem de rebel─â, Liz alege s─â se urce ├«n primul avion al liniei aeriene na┼úionale, care a decolat spre Iordania, pentru a-┼či vedea tat─âl care se ocupa de o companie de avia┼úie.

gggeg jpg jpeg

Aterizat─â pe p─âm├ónt iordanian, domni┼čoara Halaby avea s─â ├«l cunoasc─â pe cel care va fi iubirea vie┼úii ei, Regele Hussein bin Talal, din dinastia Hashemite. Acesta era ├«nc─â ├«n doliu dup─â cea de-a treia so┼úie a lui, Alia, care murise ├«ntr-un accident de elicopter. A fost dragoste la prima vedere ├«n momentul ├«n care americanca s-a oferit s─â realizeze fotografiile oficiale pentru el ┼či tat─âl ei, ├«ns─â timp de ┼čase luni cei doi au fost doar prieteni. La doi ani de la acel moment, ei se c─âs─âtoreau ├«ntr-o ceremonie elegant─â, intim─â, la Palatul Zahran, Liz devenind prima regin─â de origine american─â din lumea arab─â.

Ea a fost singura femeie de la nunta sa ┼či a purtat o crea┼úie semnat─â Christian Dior. Dup─â c─âs─âtorie, aceasta a luat numele de Elizabeth Noor al-Hussein, adic─â Elizabeth Lumina lui Hussein. Poporul nu a fost, ├«ntr-o prim─â faz─â, de acord cu aceast─â uniune, deoarece era o regin─â str─âin─â de lumea islamului, ├«ns─â atunci c├ónd au v─âzut devotamentul ┼či implicarea ei ├«n problemele ┼ú─ârii au ajuns s─â o iubeasc─â. Unii ai suspectat c─â nunta lor a fost un aranjament al CIA-ului, ├«ns─â niciodat─â Liz nu a l─âsat s─â se ├«n┼úeleag─â c─â ar fi o tr─âd─âtoare. A fost mam─â pentru cei opt copii ai Regelui, chiar foarte apropiat─â de Haya, Ali ┼či Abir, mo┼čtenitorii rezulta┼úi din c─âs─âtoria cu so┼úia care decedase.

Citește continuarea pe okmagazine