Maria Casandra Hauși, ambasadoare a doinei romanesti, pe scena Roots Revival Romania (P) jpeg

Maria Casandra Hauși, ambasadoare a doinei romanesti, pe scena Roots Revival Romania (P)

Maria Casandra Hausi, purtatoare de seama a doinei romanesti, ucenica a scolii inalte de muzica din Cluj si laureata a Marelui Premiu si a Trofeului "Maria Tanase" va urca pe scena Roots Revival Romania, alaturi de 7 artisti din 7 tari, intr-un turneu national in 10 orase, inspirat de Maria Tanase.

Maria Casandra Haușis-a nascut in Baia Mare, Maramures. A prins de la batranii locurilor mestesugul fara varsta al "horilor in grumaz" si a marcat si celebrat intrarea Doinei in Patrimoniul Imaterial Unesco in 2009, prin lansarea unui album de muzica traditionala. Maria Casandra Hauşi este una dintre cele doar 15 interprete reprezentative pentru diferitele tipuri de doina. Despre acest gen muzical, pe care l-a făcut cunoscut prin turnee in strainatate, Maria Casandra Hauşi marturiseste ca este universul fara margini unde si-a gasit casa.

Incursiunea Roots Revival aduce impreuna improvizatia de jazz, temele folclorice din tarile de origine ale muzicienilor si compozitii originale.

Turneul Roots Revival Romania, „Colors of Maria”, sustinut de Sensiblu, va debuta la Craiova pe 23 septembrie, si se va incheia la Bucuresti pe 12 octombrie, dupa ce va incanta spectatorii din cele mai importante 10 orase din Romania. Biletele pot fi achizitionate in reteaua Eventim si online pe www.eventim.ro