La TV în perioada 15 septembrie 15 octombrie 2017 jpeg

La TV în perioada 15 septembrie-15 octombrie 2017

📁 Recomandări de film
Autor: Redacția

De la Al Doilea Război Mondial la Războiul Rece, 18 septembrie, Viasat History Era terorii, din 30 septembrie, HISTORY Elisabeta I, 1 şi 8 octombrie, Viasat History Pearl Harbor: adevărul, 9 octombrie, Viasat History

Pearl Harbor: adevărul

După atacul devastator de la Pearl Harbor, din 1941 – atac care s-a soldat cu moartea a 2.403 americani – şocul general s-a transformat rapid în furie. Cum a fost posibil ca Marina SUA să fie luată prin surprindere?  

Trebuia să fie vina cuiva – şi, în scurt timp, a fost găsit un vinovat. „Pearl Harbor: adevărul” arată cum comandamentul militar de la Washington şi administraţia preşedintelui Roosevelt au găsit un ţap ispăşitor în persoana amiralului Husband Kimmel, comandantul Flotei din Pacific.  

Cariera lui Kimmel a fost distrusă cu brutalitate, în încercarea disperată de a acoperi gafele grosolane ale Serviciilor Secrete şi o listă întreagă de erori, însă familia lui Kimmel protestează şi acum, arătând că acesta a fost nevinovat. Interviuri cu experţi în spionaj, foşti amirali ai SUA şi istorici – plus documente cu totul inedite – pun într-o lumină nouă tragedia de la Pearl Harbor. Familia lui Kimmel se luptă pentru ca acestuia să-i fie redat gradul militar, iar documentarul spune povestea unui om dispus să-şi rişte viaţa pentru ţara lui şi care, în final, a ajuns să fie el însuşi sacrificat.

Viasat History

Luni, 9 octombrie, ora 21:00

PearlHarbour TheTruth 02 003 jpg jpeg

Elisabeta I

În acest portret al Reginei Fecioare în anii de maturitate târzie, Elisabeta dezvăluie conflictul dintre simţul datoriei şi vocea inimii, poveştile ei de iubire condamnate să nu se finalizeze şi eforturile unei femei puternice şi independente, care s-a luptat să supravieţuiască într-o lume dominată de bărbaţi. Pelicula are o distribuţie excelentă: actorii premiaţi cu Oscar Helen Mirren (Elisabeta) şi Jeremy Irons (Contele de Leicester) apar alături de Hugh Dancy, în rolul Contelui de Essex.

Viasat History

Duminica, 1 şi 8 octombrie, ora 21:00

Elizabeth Helen+Mirren jpg jpeg

De la Al Doilea Război Mondial la Războiul Rece

La începutul Conferinţei de la Yalta, pe 4 februarie 1945, „Cei trei mari” Aliaţi erau cu toţii optimişti: victoria se prefigura fără umbră de îndoială, iar acordul pe care îl obţinuseră părea să protejeze toate valorile pentru care luptaseră. Însă, în doar câteva luni, din acest acord nu avea să mai rămână nimic – doar nişte diferenţe ireconciliabile. Uniţi în război, Aliaţii urmau să se arate divizaţi mai apoi, devenind rivali pe timp de pace. Cum se explică un eşec atât de rapid al unor eforturi pentru înţelegere atât de susţinute? Cum am ajuns de la Conferinţa de la Yalta, din 1945, care căuta să obţină o pace durabilă, la o serie de evenimente care, în final, au declanşat Războiul Rece? Combinând imagini de arhivă, fotografii, scrisori originale şi mărturii unice, documentarul reia o perioadă crucială din istorie.

Viasat History

Luni, 18 septembrie, ora 21:00

Era terorii (1) jpg jpeg

Era terorii

12 septembrie 2001 a fost prima zi a unei noi ere din istoria omenirii: era terorii. Atacurile din 11 septembrie au catapultat America în linia întâi a unui război cu reguli şi tactici neconvenţionale, în care victoria depindea de decodificarea mecanismelor unui nou tip de confruntare. După 16 ani şi mii de vieţi pierdute, lumea e transformată de lupta contra terorismului şi naţiunile de pe tot globul se străduiesc să facă faţă unor ameninţări tot mai acute. Este America prinsă într-un război fără sfârşit? „Era terorii” încearcă să răspundă la această întrebare sondând rădăcinile istorice ale conflictului pentru a descoperi cum a evoluat terorismul până în ziua de azi.

HISTORY

Sâmbăta, din 30 septembrie, ora 21:00