Gândul: Opt milioane de câini mumificaţi   IMAGINI DIN LABIRINTUL de sub Sahara descoperit în Egipt jpeg

Gândul: Opt milioane de câini mumificaţi - IMAGINI DIN LABIRINTUL de sub Sahara descoperit în Egipt

Sub deşertul Sahara, în Egipt, s-a descoperit un labirint, unde au fost păstrate resturile mumificate a milioane de câini. În catacombe, egiptologii şi cercetători ai Universităţii din Cardiff au găsit şi oseminte care provin de la pisici şi şacali, scrie The Daily Mail.

Labirintul, aflat la 10-12 metri adâncime sub cel mai întins deşert fierbinte din lume, a păstrat resturile a aproximativ 8 milioane de câini, mulţi omorâţi la doar câteva ore sau zile de la naştere.

Oamenii de ştiinţă spun că aceşti câini au fost omorâţi pentru a fi oferiţi drept ofrandă zeilor. Despre osemintele altor câini, cercetătorii cred că au fost mumificaţi din cauza asemănării cu Anubis, zeul egiptean cu cap de şacal, zeul care ghida spiritele morţilor în lumea de dincolo.

După calculele cercetătorilor, mii de câini crescuţi cel mai probabil la o fermă din preajma fostei capitale Memphis ajungeau să fie omorâţi anual. "Nu e neapărat un act de sacrificiu. E mai degrabă un act pios, animalul mumificat fiind o legătură între cel care aduce ofranda şi cel căruia i-o dedică", spune Paul Nicholson, profesor la Universitatea de Istorie, Arheologie şi Religie de la Cardiff, scrie Gândul.