image

Echipamentul moto nu trebuie neglijat, mai ales de către începători

📁 Promo și advertorial
Autor: Advertorial

O motocicletă este mereu un motiv de mândrie pentru un bărbat căruia îi place să simtă adrenalina și libertatea autostrăzii. Pentru începători, această mândrie este însoțită de o serie de întrebări, de obicei, centrate în jurul echipamentului moto pe care urmează să-l achiziționeze.

Dacă te afli în această categorie, atunci sigur ești indecis ce cască ți s-ar potrivi, ce mănuși sunt mai comode sau poate ce pantaloni ar fi mai potriviți, toate componente ale echipamentului moto. Aici vei găsi un ghid pentru începători care să-ți clarifice o parte din echipamentul moto.

Componentele unui echipament moto

Casca

Există trei tipuri de bază de luat în considerare, cască integrală, cască ¾ și cască ½.

     1. Casca completa/ integrală

Casca completă îți va oferi cea mai mare acoperire în jurul capului și feței, cu protecție suplimentară la baza capului. Protecția ochilor va fi cel mai probabil un vizor care poate fi rotit în sus, în afara drumului, după cum este necesar. Vizorul poate veni într-o varietate de finisaje, inclusiv o nuanță deschisă, o nuanță închisă, o variație de culoare sau transparent. Protecția oferită de acest tip este cea mai bună, deoarece acoperă tot ceea ce este vital.

     2. Casca ¾

Casca ¾ este similară cu cea completă, dar nu oferă aceeași acoperire facială. Numai lateralele, partea superioară și spatele capului vor fi acoperite.. Vizoarele pentru casca ¾ sunt de obicei de tip flip-down care pot fi transparente sau colorate. Protecția va fi mai mică decât în cazul căștii complete.

      3. Casca ½

Casca ½ va acoperi partea superioară a capului cu o acoperire parțială a lateralului și a spatelui. Oferă în continuare protecție, dar nu îți acoperă fața în niciun fel. Vei alege o altă formă de protecție a ochilor, cum ar fi o pereche de ochelari de protecție. Acest stil oferă cea mai mică protecție generală dintre cele trei din cauza acoperirii limitate.

Jacheta

Indiferent de vreme sau de cât de departe plănuiești să mergi, o jachetă este un must-have.

Există o mulțime de materiale disponibile, de la piele până la sintetice, care oferă protecție, stil și funcționalitate excelente. Va rămâne la latitudinea ta cu ce decizi să te îmbraci. Pielea poate arăta grozav cu modelul tău sport de motocicletă, dar un material sintetic bine proiectat se poate potrivi mai bine cu motocicleta ta de cursă lungă.

Jacheta trebuie să fie confortabilă, fără a fi prea mare și voluminoasă și să ofere funcționalitatea de care ai nevoie. Buzunarele, atât interne cât și externe, pot fi sau nu ceea ce ai nevoie sau dorești, așa că alege cu înțelepciune ce model vei achiziționa.

Mănușile

Mănușile oferă mai multă protecție pentru mâini decât îți dai seama. În cazul unei căderi, este mai probabil să întinzi mâinile pentru a te prinde ca o reacție naturală.

La fel ca în cazul jachetelor și pantalonilor, există câteva opțiuni de materiale din care să alegi. Pielea este întotdeauna o alegere potrivită, unele oferă căptușeală și protecție suplimentară pe degete, dosul mâinii și palmei, și există, de asemenea, amestecuri textile care oferă protecție la abraziune sau care oferă o bună hidroizolație.

Mănușile trebuie să ți se potrivească bine și să fie confortabile.

Printre diferitele stiluri de mănuși disponibile, există o mulțime de opțiuni de luat în considerare. Unii doresc protecția și greutatea ușoară a unei mănuși de curse complete, cu degetele din carbon/Kevlar, ventilație și protecție pentru încheietura mâinii. Dacă intenționezi să mergi într-un cadru mai urban, există oferte grozave într-o mănușă ușoară care nu se extinde dincolo de încheietura mâinii, ceea ce facilitează călătoria cu o jachetă.

Cu tehnologia de astăzi în comunicarea fără fir, unii vor considera că mănușile fără degete pot fi mai eficiente în manevrarea ecranelor. În aceste cazuri, recomandat este să găsești o mănușă care să aibă o palmă compatibilă cu ecranul tactil, mai degrabă, decât să porți mănuși fără degete.

Acestea sunt doar câteva componente ale echipamentului moto de care ai nevoie, consultă magazinele specializate pentru mai multe componente și informații.