image

Cum se poartă un ceas bărbătesc? La ce trebuie să fiți atenți

📁 Promo și advertorial
Autor: Advertorial

Purtarea unui ceas este o modalitate excelentă pentru bărbați de a-și exprima stilul personal și de a-și sublinia personalitatea. Un ceas nu este doar un accesoriu practic, ci poate fi, de asemenea, un obiect care atrage atenția și face impresie. Dacă acesta este un ceas Guess de bărbați sau un ceas Fossil – este cu atât mai bine, pentru că sunt două branduri extrem de recognoscibile și lăudate.

Un bărbat care poartă un ceas, fie că este un ceas Guess de bărbați sau un ceas Fossil, semnalează faptul că s-a gândit la aspectul și stilul său. Arată că și-a făcut timp să se îmbrace corespunzător și că a acordat atenție detaliilor. Un ceas este un accesoriu subtil, dar care spune multe despre cel care îl poartă.

În plus, un ceas este și un accesoriu practic. Acesta ajută la urmărirea timpului și la respectarea întâlnirilor. Un bărbat care poartă un ceas pare disciplinat și organizat. Arată că își prețuiește timpul și că îl folosește eficient.

În general, ceasul este un accesoriu esențial pentru fiecare bărbat. Acesta poate servi atât ca o declarație de modă, de aceea recomandăm un ceas Guess de bărbați sau un ceas Fossil, cât și ca un instrument practic, ajutând la accentuarea stilului personal și la crearea unei impresii bune.

Ceasul bărbătesc este unul dintre cele mai importante accesorii care caracterizează ținuta unui bărbat: este un obiect care dă o notă de stil, dar numai dacă este bine asortat în funcție de ocazie. Un ceas Guess de bărbați, de exemplu, este considerat astăzi un accesoriu de modă care ne îmbogățește ținuta mai mult decât un obiect util (așa cum era considerat în trecut). Acest lucru se datorează a doi factori principali.

Primul este apariția telefoanelor mobile: obiceiul de a ne uita la oră s-a mutat de la încheietura mâinii la ecranul dispozitivului. În prezent, toată lumea este obișnuită să scoată smartphone-ul dacă vrea să afle ora. Și chiar continuăm să ridicăm telefonul mobil, poate chiar și atunci când purtăm ceasul. Al doilea factor pentru care ceasul este conceput în zilele noastre ca un accesoriu care ne completează ținuta este faptul că se produc unele cu adevărat frumoase din punct de vedere estetic, așa cum putem vedea în gama de la Guess și Fossil. Opere de artă (atât prin design, cât și prin preț!) care ar trebui purtate cu un anumit grad de responsabilitate pentru simbolul de statut pe care ni-l oferă.

Ceasul de mână pentru bărbați: cum să îl purtați în mod corespunzător

Evitați ceasurile bărbătești cu o carcasă prea mare. Diametrul unui ceas bărbătesc este cuprins între 34 de milimetri și 50 de milimetri (deși există unele chiar mai mari). Regula generală în eticheta ceasurilor bărbătești sugerează să nu se depășească 50 de milimetri (cu excepția modelelor foarte speciale și unice). Astăzi, producătorii își răsfață colecțiile prezentând o gamă largă de ceasuri cu cadrane foarte diferite, cum ar fi cele din catalogul brandurilor Guess sau Fossil.

Ceasul trebuie așezat chiar în spatele celui mai proeminent os al încheieturii mâinii, cu alte cuvinte, protuberanța de pe partea exterioară a încheieturii. Nu multă lume știe că ceasul nu trebuie niciodată așezat aproape de mână, pentru că este o greșeală stilistică de neiertat. Iar dacă purtați un ceas Guess pentru bărbați sau un ceas Fossil nu aveți voie să faceți greșeala asta.

Cureaua trebuie să fie bine fixată pe încheietura mâinii. Nu prea strânsă, dar nici prea largă. Să vedeți ceasul mișcându-se pe încheietura mâinii la fiecare mișcare a brațului și continuând să cadă enervant pe dosul mâinii (poate chiar făcând un zgomot metalic enervant), nu arată stil. Ca regulă generală, reglați cureaua astfel încât să puteți introduce un deget între încheietura mâinii și curea: aceasta va fi ajustarea corectă.

Alegeți încheietura potrivită pentru a purta ceasul: dreapta sau stânga? În realitate, nu există nicio regulă de stil în alegerea încheieturii pe care să purtați un ceas pentru bărbați. Principiul este că ceasul, oricât de elegant ar fi, fie că e un ceas Guess de bărbați sau un ceas Fossil, nu trebuie să împiedice mișcările mâinii.

Mulți oameni nu știu că pentru a alege ceasul potrivit pentru ținuta lor, trebuie pur și simplu să îl asorteze cu pantofii. Nu ne referim la asortarea culorilor, ci mai degrabă la stil; pantof sportiv - ceas sportiv, pantof elegant- ceas elegant. Și un ceas Guess de bărbați, dar și un ceas Fossil pot fi găsite în ambele stiluri.