vanzare carti anticariat jpg

Cum poți vinde ușor cărțile pe care nu le mai citești?

📁 Promo și advertorial
Autor: Redacția

De cele mai multe ori, atunci când oamenii cumpără cărți, le citesc, apoi le depozitează în bibliotecă cu gândul că le vor mai folosi, că le vor reciti integral sau măcar fragmente din acestea. Nu își dau seama că ritmul vieții cotidiene nu permite acest lucru, lipsa de timp și slalomul printre responsabilități diverse fiind o provocare cu care se confruntă în mod frecvent omul contemporan.

Cei pasionați în general de lectură, de beletristică, devoratorii de rețete de succes ale cărților de dezvoltare personală, cei care găsesc plăcerea în studiul cărților de istorie sau din alte domenii ale cunoașterii își vor adăuga periodic noi titluri în bibliotecă și tot atâtea lecturi în așteptare. Se trezesc după ani de achiziții ca spațiul din locuință este tot mai mic și o reorganizare practică a rafturilor de cărți se impune cu necesitate. Într-un astfel de moment, cu care se confruntă chiar acum mii de oameni, este extrem de util un serviciu de anticariat cu ridicare de cărți de la domiciliu.

Acest serviciu oferă o soluție practică și convenabilă pentru cei care nu au timp sau nu doresc să meargă în anticariate pentru a-și vinde cărțile și nici nu dispun de timpul și energia necesare pentru a fotografia fiecare carte din bibliotecă și a le posta ulterior, bucată cu bucată, cu descrierile aferente, pe o platformă de anunțuri, sperând că vor găsi mult-așteptații cumpărători.

Cum se procedează pentru vânzarea către un anticariat, cu ridicarea cărților de la domiciliu?

Anticariatele cumpără cărți de la persoanele fizice sau juridice, indiferent de cantitatea acestora, de anul de apariție al lucrărilor, de domeniu sau de titlul lor. Se pot vinde pachete mari de cărți fără a fi nevoie de o deplasare la sediul sau depozitul anticariatului. În momentul în care persoana știe ce vrea să vândă, trebuie să contacteze telefonic anticariatul din oraș sau din proximitatea localității de domiciliu și să stabilească o zi și o oră la care reprezentantul anticariatului să se deplaseze pentru ridicarea cărților.

Vizita va avea loc atunci când proprietarul cărților este disponibil. Evaluatorul va verifica starea cărților, titlurile acestora și va stabili un preț corect pentru volume, vânzătorul putând primi banii cash, pe loc. Dacă există cărți valoroase, ediții princeps sau volume cu autograful autorului, acestea vor fi apreciate și plătite corespunzător.

Ce cărți de istorie caută un anticariat care cumpără cărți?

Cărțile și manualele sau cursurile vechi care tratează istoria antichității, istoria medievală, istoria modernă și contemporană sunt adesea căutate de către colecționarii și entuziaștii de istorie, dar și de către anticariate. Volumele care acoperă perioade importante din istoria lumii, cum ar fi cele despre Războiul Rece, Al Doilea Război Mondial sau Revoluția Franceză sunt, de asemenea, căutate. În plus, cărțile care analizează personalități importante, precum lideri politici, oameni de știință, artiști sau sportivi, sunt de regulă printre titlurile preferate de anticariate.

Pe lângă subiectele și perioadele istorice, există și alți factori care pot influența prețul unei cărți în domeniu. Lucrările semnate de autori celebri sunt adesea extrem de valoroase, deoarece acestea sunt rare. De asemenea, cărțile care sunt ediții limitate sau rare pot avea, de asemenea, o valoare crescută.

Pentru vânzarea rapidă și comodă a volumelor citite și pentru degajarea spațiului din bibliotecă, colaborarea cu un anticariat cu ridicare cărți de la domiciliu este soluția optimă, prin care se evită orice deplasare și se pot vinde pachete consistente de cărți, obținând banii pe loc.