Cum poţi să fii soldat, dar fără să îţi rişti viaţa şi să te distrezi în acelaşi timp (P) jpeg

Cum poţi să fii soldat, dar fără să îţi rişti viaţa şi să te distrezi în acelaşi timp (P)

Sunt mulţi oameni care au vrut să încerce şi pentru câteva ore mediul din armată, cu stat la pândă şi atac strategic. Acel mediu este periculos pentru cei neantrenaţi, dar din fericire există alternativa Airsoft pentru oricine vrea să vadă cum e în luptă.

Airsoft este un sport în care te îmbraci precum un soldat, gândeşti ca unul, îţi plănuieşti ţintele ca unul, dar din fericire la final nimeni nu este ucis sau rănit, deoarece întreaga luptă se desfăşoară cu bile solide din plastic de dimensiuni mici. Airsoft6, accesibil pe site-ul www.airsoft6.ro, este un magazin de airsoft online situat în oraşul Constanţa pentru cei interesaţi să încerce un alt fel de sport.

Airsoft în România, a început să prindă în urmă cu câțiva ani, fiind o modă dezvoltată întâi în afara tării. Echipamentul este similar celui folosit de soldați și poate fi procurat sau închiriat de pe site-ul magazinului mai sus menționat. Acesta pune la dispoziția pasionaților de joc și replici airsoft ale armelor de luptă. Pistoale airsoft, bile airsoftși alte arme airsoft sunt de asemenea accesibile pe www.airsoft6.ro.

Dacă ai jucat vreodată Counter-Strike sau Delta Force, mediul airsoft o să ţi se pară ca acasă. Este un sport care simulează un conflict militar, dar fără daune. Este, altfel spus, transpunerea în realitate a jocurilor FPS. Sunt folosite echipamente menite sa replice echipamentele militare reale. Acţiunea acestui joc se petrece, de obicei, în locuri special amenajate sau în interiorul unor clădiri dezafectate.În cazul în care ești lovit de o bilă arisoft, aceasta nu va face altceva decât să te piște. Airsoft-ul este un sport care se bazează în mare măsură pe onoare și respect între jucători. Având în vedere că, în general, la impact nu rămân semne vizibile pe jucătorul lovit, desfășurarea în bune condiții a jocului depinde integral de abilitatea jucătorilor de a recunoaște orice lovitură primită și de a se declara ”morți”.

Cum a apărut airsoft?

Airsofteste un joc şi un sport în acelaşi timp în care jucătorii simulează un conflict sau efectuează anumite misiuni, utilizând echipamente specifice şi tactici militare reale. Istoric vorbind, ideea din spatele airsoft provine din Japonia, din anii '70. Ţara se afla atunci sub o interdicţie a armelor de foc, iar cetăţenii au răspuns acestei reglementări prin producerea de replicii non-metalice de colecţie, foarte realiste, ale armelor de foc militare. Ulterior a fost introdus un sistem de propulsie asemănător cu cel folosit la pistoalele de tir.

Replicile care foloseau gaz comprimat pentru a trage au evoluat în anii '90 în modele electrice (AEG), care sunt mai ieftine. Mai târziu au fost dezvoltate şi sistemele de ţintire şi de lansare mai eficientă a proiectilului.

Jocurile de airsoft variază mult în scenariu şi modul de aplicare depinzând de locaţie, de numărul participanţilor şi de posibilitătile economice. Pot fi derulate jocuri de redusă amplitudine sau simulări militare complexe, ba chiar şi reconstituiri istorice. În Europa şi Statele Unite ale Americii, airsoft se bucură de o popularitate tot mai mare, fiind organizate evenimente de mare anvergură, evenimente care strâng şi câteva mii de oameni.