Cum arătau Emiratele Arabe înainte să devină paradisul bogătaşilor jpeg

Cum arătau Emiratele Arabe înainte să devină paradisul bogătaşilor

📁 Istorie Urbană
Autor: Redacția

Emiratele Arabe sunt unul dintre cele mai bogate state din lume, iar Dubaiul este considerat o capitală a excesului şi a opulenţei. Cu zgârie nori mai înalţi decât şi-ar fi putut închipui cineva vreodată şi mall-uri imense, Emiratele au cea mai dezvoltată infrastructură din zonă, după ce miliarde de dolari au fost investite în modernizarea ţării.

Un rai al turiştilor, marile oraşe ale Emiratelor Arabe sunt un loc de joacă pentru cei mai bogaţi oameni ai lumii. Însă, în urmă cu 50 de ani, Emiratele nu erau deloc un loc opulent, ci o mână de aşezământe cu case sărăcăcioase, în plin deşert. 

Dubai este considerat unul dintre cele mai luxoase oraşe din lume, dar înainte de a se descoperi petrol în Golful Persan, era complet diferit. În anii 1830, oraşul era un mic aşezământ pescăresc, apoi a fost descoperit de negustori în anii 1890. Pentru că locuitorii oraşului nu plăteau taxe, populaţia s-a dublat, iar industria perlelor a explodat. Însă în anii 1930, Dubai a fost lovit de criza economică, iar industria perlelor a intrat în declin.

Descoperirea petrolului în zonă a fost o mană cerească pentru oraş. Anii 1960 şi 1970 au însemnat începutul schimbării la faţa a Dubaiului. Economia a început să crească, iar banii au început să vină în emirat, conform dailymail.co.uk. Din 1980, Dubai s-a reorientat spre atragerea turiştilor, mai ales că în emirat încă nu se plăteau taxe. Astfel, din ce în ce mai mulţi bogătaşi au ales Dubaiul ca reşedinţă, iar hoteluri din ce în ce mai luxoase au fost construite în oraş. 

Click aici pentru imagini cu Dubai în anii 1960