Cum a ajuns Elon Musk cel mai bogat om de pe Pământ? Descoperă secretul aici! jpeg

Cum a ajuns Elon Musk cel mai bogat om de pe Pământ? Descoperă secretul aici!

Autor: advertorial

Poate nu mul╚Ťi cuno╚Öteau acest lucru, dar Elon Musk este cel mai bogat om din lume. Dac─â p├ón─â acum, doar se f─âceau supozi╚Ťii despre c├ót de bogat este Elon Musk, acum, sursele au dovedit c─â are cea mai mare avere, detron├óndu-l pe Jeff Bezos, ce se afla pe prima pozi╚Ťie din acest punct de vedere p├ón─â ├«n ianuarie 2021. Se pare c─â ├«n ultimul an, Elon a avut parte de afaceri ├«nfloritoare, care i-au adus o cre╚Ötere semnificativ─â a conturilor sale. 

├Än acest articol, vom dezbate via╚Ťa celui mai bogat om, c├ót anume are de fapt ├«n conturi, dar ceea ce este cel mai important, vom cunoa╚Öte povestea din spatele pove╚Ötii: ce l-a determinat s─â ajung─â ├«n acest punct ╚Öi cum vede acesta viitorul. 

Ce a condus la averea pe care o are Elon Musk?

Nu doar s─â se afl─â ├«n top 10 cei mai boga╚Ťi oameni, dar, ├«ncep├ónd cu prima lun─â a anului 2021, datorit─â ac╚Ťiunilor pe care acesta le avea la Tesla (companie produc─âtoare de ma╚Öini), a reu╚Öit s─â adune p├ón─â la 202 miliarde de dolari. Totu╚Öi, competi╚Ťia este str├óns─â, cel ce se afl─â pe locul 2 ├«n clasament, Jeff Bezos, pe care Elon l-a surclasat, av├ónd o avere de 185.7 miliarde de dolari. Diferen╚Ťa este de aproximativ 17 milioane de dolari, ├«ns─â acest aspect este aproape irelevant, deoarece Jeff a fost de-a lungul timpului pe primul loc ├«n top, av├ónd o evolu╚Ťie constant─â, ├«n timp ce Elon Musk s-a bucurat de o cre╚Ötere semnificativ─â ├«n ultimul an, fapt ce certific─â anticiparea corect─â a anumitor evenimente, ce i-au adus acestuia ├«ncas─âri uria╚Öe.

Dac─â este s─â facem o retrospectiv─â a averii lui Elon Musk, putem observa c─â ├«n anii anteriori, averea lui nu era at├ót de mare ca ├«n anul ├«n curs, nefiind ├«n top 5 sau ├«n topul celor 10 oameni cei mai boga╚Ťi din lume. ├Än anul 2020, averea lui ├«nsuma 24,6 miliarde de dolari, astfel v─âz├óndu-se cre╚Öterea semnificativ─â de care s-a bucurat miliardarul ├«n ultimul an. Elon Musk a ├«nceput s─â fie ├«n aten╚Ťia tuturor, de╚Öi la vremea respectiv─â averea lui era mai mic─â dec├ót a celor mai boga╚Ťi oameni din istorie, ├«nc─â din anul 2012, atunci c├ónd reu╚Öise s─â aib─â venituri de 2 miliarde de dolari.

Dintotdeauna, acesta a fost un antreprenor de succes, implicat, care avea vise mari ╚Öi pe care ╚Ötia c─â le va realiza mai devreme sau mai t├órziu. Proiectele ├«n care s-a implicat de-a lungul timpului, i-au adus experien╚Ťa de care avea nevoie pentru a face lucrurile pe cont propriu, evident, baz├óndu-se pe o echip─â opera╚Ťional─â extrem de bine preg─âtit─â.

A fost proiectat, inginer, cofondator, dup─â care fondator, CEO pentru diferite companii, demosntr├óndu-╚Öi ╚Öi cultiv├óndu-╚Öi cuno╚Ötin╚Ťele ╚Öi capacit─â╚Ťile antreprenoriale, principalele valori ce l-au condus pe faimosul om de afaceri la suma de care se bucur─â ├«n prezent ╚Öi la titulatura de cel mai bogat om din lume. 

Poate mul╚Ťi vor crede c─â este vorba doar de noroc. Ei bine, lumea afacerilor poate fi comparata uneori cu un cazinou. Ai nevoie ╚Öi de noroc, dar c├ónd alegi o anumit─â gam─â de jocuri de la cazinou, ca de pild─â jocuri Casa Pariurilor, trebuie s─â ╚Ötii c─â ai nevoie de mai mult dec├ót noroc pentru a c├ó╚Ötiga. La fel este ╚Öi ├«n business. Abilit─â╚Ťile tale de antreprenor ╚Öi puterea de a ac╚Ťiona la momentul potrivit sunt mai importante dec├ót norocul.

contributii jpg jpeg

Contribu╚Ťiile ce i-au crescut averea

Pentru a analiza contrbu╚Ťiile care i-au crescut considerabil averea, trebuie s─â specific─âm faptul c─â aceste companii au avut un impact major, at├ót asupra vie╚Ťii profesionale, c├ót ╚Öi a celei personale. 

Elon Musk a ╚Ötiut s─â anticipeze momentul, astfel c─â a ╚Ötiut cu cine merit─â sau nu s─â se asocieze, ce industrie se va bucura de o cre╚Ötere semnificativ─â sau, cel pu╚Ťin, destul de avantajoas─â. 

Cea mai important─â contribu╚Ťie o are Tesla - compania electric─â care va schimba viitorul tuturor. Compania Tesla este un pionier ├«n producerea de vehicule electrice, dar ╚Öi a altor accesorii care se alimenteaz─â cu energie solar─â, precum panourile solare, bateriile, ├«n general tot ce nu are nevoie de combustibili sau alt tip de consumabil pentru a func╚Ťiona. De asemenea, este important de precizat faptul c─â aceast─â companie este ╚Öi furnizorul central de stocare a bateriilor la scar─â global─â. Elon Musk nu ar fi fost ast─âzi cel mai bogat om din lume, dac─â nu ar fi fost parteneriatul cu Tesla.

Un alt business de succes pentru antreprenor este SpaceX, ce are ca specific fabricarea tehnologiilor de explorare spa╚Ťial─â ╚Öi aerospa╚Ťial─â. SpaceX a fost un concept ce dorea s─â ofere o alternativ─â de transport mai rentabil ├«n spa╚Ťiu, cu scopul de a coloniza ╚Öi alte planete, ├«n special planeta Marte.

Paypal - portofelul electronic f─âr─â de care nu ar fi fost posibile multe tranzac╚Ťii are un rol important ╚Öi ├«n via╚Ťa profesional─â a lui Elon Musk. Chiar dac─â, ├«n prezent, miliardarul nu mai face parte din acest proiect, acesta a fost unul dintre cele mai importante proiecte gestionate de el ╚Öi care i-au adus venituri considerabile ╚Öi admira╚Ťia tuturor persoanelor care s-au bucurat de aceste servicii. ├Än prezent, aplica╚Ťia are peste 350 de milioane de utilizatori activi, se utilizeaz─â serviciul pentru lucrurile de zi cu zi (pl─âtirea facturilor, comenzile online), sau pantru diverse alte beneficii, precum finan╚Ťarea site-urilor de cazinou.

Cel mai important motiv pentru care Elon Musk a ajuns num─ârul unu

De╚Öi are o avere considerabil─â, la care mul╚Ťi poate nici nu viseaz─â, sumele pe care le-a ├«ncasat miliardarul se datoreaz─â ac╚Ťiunilor pe care le de╚Ťine la companiile men╚Ťionate anterior, ceea ce ├«nseamn─â c─â viitoarele cifre ale veniturilor sale sunt direct propor╚Ťionale cu performan╚Ťele companiilor pe pia╚Ťa de valori. Acest lucru poate avea at├ót beneficii, c├ót ╚Öi dezavantaje, pentru c─â aceast─â lume a burselor de valor este volatil─â ╚Öi extrem de sensibil─â.

Desigur, cuno╚Ötin╚Ťe acumulate de-a lungul timpului ╚Öi exterien╚Ťa de a analiza ╚Öi cuatifica performan╚Ťa ╚Öi istoricul unei companii, l-au ajutat pe tin─ârul miliardar s─â ajung─â acolo unde este ├«n prezent.

ce urmeaza jpg jpeg

Ce urmeaz─â pentru cel mai bogat om din lume?

F─âr─â ├«ndoial─â, ideile sale au fost revolu╚Ťionare ╚Öi aproape ├«ntotdeauna au fost ├«ndreptate spre metode alternative ╚Öi sustenabile care s─â ajute lumea s─â evolueze. Cu sigura╚Ť─â, un geniu ca Elon Musk nu putea s─â se opreasc─â aici. Urmatoarele sale proiecte vizeaz─â turismul spa╚Ťial ╚Öi colonizare planetei Marte, iar pentru acest pas, proiectul SpaceX este deja un punct de plecare pentru a pune ├«n practic─â aceast─â idee. Un alt proiect este Hypoland 3D, o capsul─â ce va permite oamenilor s─â se deplaseze intrateran pentru a ajunge dintr-o destina╚Ťie ├«n alta, f─âr─â a mai mai sta ├«n trafic. De asemenea, ├«╚Öi dore╚Öte s─â continuie ideea de sustenabilitate ╚Öi de energie alternativ─â pe care a ├«nceput-o cu proiectul Tesla, p├ón─â la eliminarea ├«n totalitate a combustibililor ce contribuie la poluarea planetei.

Concluzii

Uneori este important s─â ai o idee genial─â pe care s─â o pui ├«n practic─â. ├Äns─â abia atunci intervin o serie de alte lucruri ce ar trebui s─â te caracterizeze: ini╚Ťiativa, experien╚Ťa, riscul ╚Öi alte atribute ale unui afacerist de succes. Secretul lui Elon Musk? Idei ingenioase, combinate cu experien╚Ť─â ╚Öi ├«ntotdeauna cu o echip─â care s─â realizeze ├«ntocmai schi╚Ťele ╚Öi planurile sale.