Cinci metropole dispărute, ale căror urme impresionante încă mai pot fi admirate jpeg

Cinci metropole dispărute, ale căror urme impresionante încă mai pot fi admirate

Ora┼čele pierdute au existat, au fost prospere, au avut o mul┼úime de locuitori, au intrat ├«ntr-o perioad─â de declin, au disp─ârut ┼či mai t├órziu loca┼úia lor a fost uitat─â. Majoritatea acestor adevarate metropole antice au fost descoperite ulterior de arheologi, iar cultura ┼či civiliza┼úia lor au fost studiate de oamenii de ┼čtiin┼ú─â. Iat─â un scurt top al celor mai mari ┼či mai remarcabile cinci ora┼če disp─ârute care fascineaz─â ┼či azi lumea.

Machu Pichu (Peru):Ora┼čul Pierdut al Inca┼čilor

image

Machu Pichu a fost un ora┼č situat la altitudinea de 2 430 metri pe creasta muntelui care umbreste Valea Urubama din Peru. Acesta este cel mai cunoscut simbol al Imperiului Inca. Se pare c─â a fost construit ├«n jurul anului 1450 ┼či a fost abandonat 100 de ani mai t├órziu, c├ónd imperiul a fost cucerit de conchistadorii spanioli.

 Mai cite┼čte:

Obosi┼úi de traficul infernal? Pleca┼úi ├«n vacan┼ú─â ├«n ora┼čul f─âr─â ┼čosele

├Än Paris ├«n alb ┼či negru:Trebuie s─â ai grij─â la buzunare

image

De┼či citadela se situeaz─â la numai 50 de kilometri de Cusco, capitala inca┼č─â nu a fost descoperit─â niciodat─â deoarece a fost distrus─â de spanioli. De-a lungul anilor p─âdurea tropical─â a crescut ├«n jurul ruinelor, ascunz├óndu-le. Pu┼úini erau cei care cunosteau loca┼úia acestora. ├Än anul 1911 exploratorul Hiram Bingham a descoperit ora┼čul pierdut ┼či a lansat ipoteza ca acest ora┼č a fost locul ├«n care a luat na┼čtere civiliza┼úia inca┼ú─â. Mai t├órziu, oamenii de ┼čtiin┼ú─â, care au studiat situl arheologic, au spus ca metropola ar fi fost, de fapt, locul de retragere al roialit─â┼úii incase ├«n vremuri de r─âzboi.

Click aici pentru a descoperi celelalte metropole pierdute