6 oona si chaplin 2 profimedia 0101843630 jpg jpeg

„Chaplin m-a sedus când aveam 15 ani. Avea cereri revoltătoare”. Dacă ar fi trăit azi, era în închisoare

📁 Biografii
Autor: Simona Tudorache

Dacă ar fi trăit astăzi, probabil că ar fi fost în închisoare. Adorat pe marile ecrane, Charlie Chaplin nu a fost nici pe departe un sfânt. Actorul obişnuia să facă sex cu minore şi să afişeze în relaţia cu ele o cruzime de nedescris.

Povestea lui de viaţă pare să spună însă multe despre acest comportament. Tatăl lui Chaplin şi-a părăsit familia săracă, iar mama şi- a vândut trupul pentru traiul zilnic. Pe atunci, Chaplin era doar un copil. Datorită stilului ei de viaţă, a contractat sifilis, care i-a cauzat boli mintale şi demenţă. În ceea ce priveşte familia sa, Chaplin a spus cândva: „A evalua morala familiei noastre la standarde obişnuite ar fi la fel de eronat ca a pune un termometru în apa clocotită”.

Educaţia sa a influenţat fără îndoială succesul şi eşecul relaţiilor sale viitoare.

Actorul a trebuit să se căsătorească cu cea de a doua sa soţie după ce a lăsat-o însărcinată la doar 15 ani. În documentele de divorţ se arată că actorul avea cereri sexuale degradante. În 1927, Lita Gray descria tratamentul la care era supusă de faimosul actor drept „revoltător” şi „inuman”.

Actorul născut în Marea Britanie a cunoscut-o pe Lita când avea opt ani, înainte să apară în filmul său, The Kid, dar a sedus-o când avea 15 ani, spune documentul de 50 de pagini, găsit într-o bancă abandonată din Los Angeles.

După ce a rămas însărcinată, mama ei a ameninţat că îl va raporta dacă nu îi va duce fiica la altar.Actorul ar fi putut fi acuzat de viol conform legislaţiei californiene. Temându-se de urmărirea penală, starul a organizat, pe 25 noiembrie 1924, o căsătorie discretă în Mexic. Totuşi, mariajul a fost unul de coşmar pentru soţia sa, care, în cei trei ani de căsătorie, a născut doi băieţi..

Documentele de divorţ dezvăluie că a fost forţată să comită acte sexuale ilegale în California în anii 1920, în timp ce el i-a cerut să ia parte la un trio cu o altă femeie.

Gray a descris acţiunile lui Chaplin drept „revoltătoare, degradante şi jignitoare”. Odată, el a ţipat la ea: „Toţi oamenii căsătoriţi fac astfel de lucruri. Eşti soţia mea şi trebuie să faci ceea ce vreau eu să faci. ”

Citește: Cum a fost furat sicriul lui Chaplin

Ziarele afirmau la vremea respectivă: „Cererile erau revoltătoare, degradante şi jignitoare pentru Lita Grey şi arătau o totală lipsă de respect. Erau respingătoare pentru decenţa sa morală''.

La momentul divorţului, dorinţele sale sexuale perverse au început să facă deliciul presei. Întreaga poveste i-a provocat lui Chaplin o criză nervoasă, pe măsură ce cererile pentru interzicerea filmelor sale au crescut.

Gray şi-a primit răsplata la divorţ. Judecătorul a decis în favoarea ei, ca atare a reuşit să ia de la actor 557.000 de lire sterline, 8 milioane de lire astăzi.

Chaplin, care a murit în 1977, la vârsta de 88 de ani, din cauza unui accident vascular cerebral, la moşia sa din Elveţia, a spus că a avut relaţii sexuale cu peste 2.000 de femei.