Cele mai mediatizate crime care au r─âmas nerezolvate jpeg

Cele mai mediatizate crime care au r─âmas nerezolvate

C├ónd o crim─â nu este rezolvat─â, ea devine o provocare continu─â. Victimele nu ob┼úin dreptate, cei dragi nu sunt ├«mp─âca┼úi suflete┼čte, iar societatea r─âm├óne ├«n continuare sub sabia lui Damocles. Exist─â astfel de cazuri, care nu ┼či-au g─âsit solu┼úionarea nici dup─â zeci de ani, cazuri mediatizate la vremea respectiv─â ┼či care acum ├«nc─â pun semne de ├«ntrebare.

ripper jpg jpeg

Crimele lui Jack Spintec─âtorul

Unul dintre cele mai cunoscute cazuri de crime r─âmase nesolu┼úionate este cazul celor 11 prostituate omor├óte de c─âtre a┼ča numitul Jack Spintec─âtorul. Crimele s-au petrecut ├«n 1888, ├«n districtul londonez Whitechapel, ┼či sunt cunoscute ca fiind unele dintre cele mai brutale crime din istorie. Identitatea b─ârbatului nu a fost aflat─â nici p├ón─â ├«n zilele noastre.

clayton jpg jpeg

Cazul John Middleton Clayton

Asasinarea lui John Middleton Clayton a avut loc pe 29 ianuarie 1889, ├«n Pinkerton, Arkansas. Clayton ├«n acel moment ├«┼či pleda cazul pentru a ob┼úine un loc ├«n Congres. Crima a avut loc chiar ├«n fa┼úa casei acestuia, ┼či cu toate c─â s-a oferit o recompens─â de 5, 000 de dolari, au fost implica┼úi to┼úi detectivii din Pinkerton ┼či au existat mai mul┼úi oameni suspecta┼úi, nimeni nu a fost cu adev─ârat acuzat. Dup─â moartea sa, oficialit─â┼úile au aflat c─â cel care candida ├«mpotriva sa a fraudat alegerile.

Cazul Vampirului Atlas

├Än 1932, ├«n Stockholm era omor├ót─â o prostituat─â ├«n v├órst─â de 32 de ani, fiind g─âsit─â la 48 de ore de la moartea sa. Cu toate c─â ├«n acea perioad─â uciderea prostituatelor era un lucru des ├«nt├ólnit, femeia care fusese omor├ót─â printr-o lovitur─â la cap, se pare c─â ├«i fusese scurs din corp tot s├óngele. Din lipsa tehnologiei ┼či a martorilor, misterul crimei a r─âmas nerezolvat.

B─âiatul din cutie

├Än nordul Philadephiei, pe 25 februarie 1957, a fost g─âsit corpul plin de r─âni ┼či v├ón─ât─âi al unui copil de numai 6 ani. Trupul micu┼úului era ├«nghesuit ├«ntr-o cutie de carton, l─âsat─â la marginea drumului. Cu toate c─â oribila crim─â a fost mediatizat─â, nu s-a aflat nici numele copilului, nici autorul crimei.

masca 1 jpg jpeg

Cazul cadavrelor cu masc─â

├Än august 1966, doi ├«ngrijitori au p─âr─âsit ├«mpreun─â locul de munc─â pentru a merge la o benzin─ârie. Trei zile mai t├órziu au fost g─âsi┼úi mor┼úi de c─âtre un adolescent. Lucrul cel mai ciudat este acela c─â am├óndoi purtau costume impermeabile ┼či m─â┼čti de protec┼úie ├«mpotriva radia┼úiilor care nu aveau un orificiu pentru vedere. La locul crimei au mai fost g─âsite sticle de ap─â goale, dou─â prosoape ┼či un carne┼úel pe care erau scrise cuvintele 16:30 be at agreed place, 18:30 swallow capsules after effect protect metals wait for mask signal. De ce erau acele obiecte ├«n jurul lor, de ce erau ├«mbr─âca┼úi ├«n acel fel, ┼či mai ales cine a comis crima a r─âmas un mister.

zodiac jpg jpeg

Zodiacul

Povestea criminalului cunoscut drept Zodiacul r─âm├óne unul dintre misterele criminalisticii din toate timpurile, urm├óndu-i lui Jack Spintec─âtorul. Criminalul a ucis oameni ├«n zona San Francisco, ├«n perioada decembrie 1968-octombrie 1969, dar detectivii cred c─â a omor├ót ┼či ├«nainte. El a ucis ┼čapte oameni, ├«n tot acest timp el trimi┼ú├ónd indicii codate poli┼úiei prin intermediul ziarelor locale. Cazul Zodiacului r─âm├óne deschis ┼či ast─âzi, fiind interoga┼úi p├ón─â acum peste 2500 de suspec┼úi.